Stekta majs- och baconfritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekta majs- och baconfritters

Stekta majs- och baconfritters

med strimlad kålsallad och dilldressing

Har du barn som älskar nuggets och köttbullar? Då frestar vi med en maträtt i samma stil, nämligen fantastiskt krispiga majs- och baconfritters med mozzarella och vitlök, som kommer att bli hela familjens nya favorit! Vi serveras våra underbara fritters med en fräsch sallad med kål, tomater och rädisor, och en krämig dilldressing med yoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
One Pan
Snabb
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

140

Bacon, tärnad

2

Morot

1

Salladslök

1

Tomat

75

Rädisor

1

Majs

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

2

Vitlöksflörter

1

Dill

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

150

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

3

Vetemjöl (steg 3)

2

Ägg (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)615 kcal
Energi (kJ)2573 kJ
Fett34.59 g
varav mättat15.1 g
Kolhydrater41.76 g
varav socker19.1 g
Protein33.13 g
Salt3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Stek bacon
1

Hetta upp en medelstor, torr stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper, låt fettet bli kvar i stekpannan.

 

Förbered grönsaker
2

Riv morot (oskalad). Skär salladslök i tunna skivor. Skär tomat i 2 cm breda klyftor. Skär rädisor i tunna skivor. Häll av majs.

 

Blanda frittersfärs
3

Vispa ägg [2 st | 4 st] i en stor skål. Tillsätt morot, majs, bacon, salladslök, mozzarella, Vitlöksflörter[1/2 påse, 2P], vetemjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar, och blanda väl.

 

Stek fritters
4

Hetta upp stekpannan som du använde till bacon på medelhög värme (använd 2 stekpannor för 4P). Tillsätt olivolja så det täcker pannan. Forma fritters med en sked (2 fritters/person), platta till dem med en stekspade. Stek i 4-5 min på varje sida, tills gyllene och genomstekta. Lägg över till en tallrik klädd med hushållspapper. TIPS: Vänd dem inte för tidigt, då kan de gå sönder.

 

Blanda sallad
5

Finhacka dill. Blanda yoghurt och dill i en liten skål. Blanda kålmix, tomat och rädisor i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Rör i hälften av dilldressingen, och krydda med salt och peppar.

 

Servera
6

Lägg upp baconfritters och sallad på tallrikar. Servera med resterande dilldressing.