
Kolja är en välsmakande torskfisk som spelar huvudrollen i dagens rätt. Vi steker den och låter den sedan sjuda i en krämig dragonsås med matlagningsgrädde, citrusfrukt och smör. Samtidigt ugnsrostar vi potatis, rädisor och broccoli. Vi piffar med färsk persilja, och sedan återstår bara att njuta av middagen.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Citrusfrukt
½ st
Lök
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
500 g
Potatis
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
75 g
Rädisor
1 st
Dragon
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Bladpersilja
250 g
Broccoli
½ tsk
Salt till potatis
½ dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till grönsaker
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Smör till sås

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tjocka klyftor och placera dem på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, skär citrusfrukt i klyftor.
Plocka och finhacka dragonblad.
Blanda dragon, matlagningsgrädde, buljong, en generös skvätt citrusfruktsaft, vatten, salt och en nypa peppar i en liten skål.
VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Finhacka schalottenlök.
Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Ansa och halvera rädisor.
Grovhacka persilja.

När det återstår 15 min av potatisens tillagningstid, placera broccoli och rädisor på andra sidan av plåten.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar på båda sidor.
Stek fisk i 2–3 min.

Vänd fisk, tillsätt smör och schalottenlök och stek i 1 min.
Sänk till medelvärme, rör ner dragonsås och sjud i ytterligare 2–3 min, tills fisken är genomstekt och såsen varm.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp potatis, rostade grönsaker och fisk på tallrikar.
Toppa fisk med dragonsås och garnera grönsaker med persilja.