Stekt ryggbiff och krämig pepparsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt ryggbiff och krämig pepparsås

Stekt ryggbiff och krämig pepparsås

med gratinerad potatismos och brynt sallad

En riktigt härlig helg börjar med en fantastisk fredagsmiddag, och vi här bjuder vi på det helt rätta receptet. Vi frestar med underbart mör pannstekt ryggbiff, som vi serverar med ostgratinerad potatismos och en krämig pepparsås med grovmalen svartpeppar och schalottenlök. Vi hinner även göra brynt sallad som vi toppar med senapsdressing och pumpakärnor.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
40 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus ryggbiff

500 g

Bakpotatis

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2 g

Grovmalen svartpeppar

1 st

Schalottenlök

1 st

Sallad

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

1 paket

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

1 st

Citron

100 g

Brunsås

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3776 kJ
Energi (kcal)902 kcal
Fett55.2 g
varav mättat17 g
Kolhydrater57.1 g
varav socker11.2 g
Protein45 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör potatismos
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet, och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock. 

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.  

Förbered råvaror
2

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpakärnor i 3-4 min, tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik.

Under tiden, finhacka schalottenlök.

Halvera sallad på längden.

Halvera citron.

Blanda senap, en skvätt citronsaft, olivolja [2 msk | 4 msk], socker [½ tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Stek sallad
3

Hetta upp en stor stekpanna på hög värme.

Stek sallad (med den skurna sidan ner) i 2-3 min, eller tills brynt. Lägg sedan över den på en tallrik.

Stek kött
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på hög värme.

Bryn kött i 1 min per sida.

Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.

Laga sås
5

Använd två matskedar och skeda upp äggformade bollar av potatismoset (3 per person), och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över ost och gratinera i ugnen i 8-10 min, eller tills brynta.

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme (torka inte ur den först). Fräs grovmalen svartpeppar och schalottenlök i 1 min, tills väldoftande. Tillsätt en skvätt vatten och brunsås, och sjud tills tjocknad, 1-2 min.

TIPS: Tillsätt extra vatten om såsen verkar tjock.

Servera
6

Skär kött i tunna skivor och krydda med salt och peppar.

Lägg kött, gratinerad potatismos och brynt sallad på tallrikar.

Toppa sallad med senapsdressing och pumpakärnor.  

Ringla pepparsås över köttet.