Krispig prosciutto och ört-potatisbullar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig prosciutto och ört-potatisbullar

Krispig prosciutto och ört-potatisbullar

med finriven ost och strimlad kålsallad

Rösti är en klassiker som får det att vattnas i munnen på de flesta potatisälskare. Vårt recept på rösti har riven ost, salladslök, vitlök och gräslök i smeten, vilket ger mycket smak och textur. Vi serverar våra ost- och örtrösti med en knaprig valnötssallad, krispig prosciutto och en krämig crème fraiche-dressing.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Ägg
Sulfiter
Senap
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

50 g

Prosciutto

1 st

Salladslök

1 portionspåse

Gräslök

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Vitlöksflörter

1 paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

150 g

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Morot

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

3 msk

Vetemjöl (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)751 kcal
Energi (kJ)3141 kJ
Fett41 g
varav mättat19.2 g
Kolhydrater74.2 g
varav socker15.1 g
Protein24.6 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Skär potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Skär hälften av potatisen (oskalad) i 2 cm stora bitar.

 

Koka potatis
2

Tillsätt hackad potatis till kastrullen med kokande vatten och koka i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa tillsammans salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar*. Tillsätt eventuellt en klick smör*. Sätt åt sidan under lock.

 

Blanda valnötssallad
3

Finhacka gräslök och salladslök. Grovhacka valnötter. Riv morot (oskalad). Blanda hälften av crème fraichen och hälften av gräslöken i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*. Blanda kålmix, en skvätt olivolja* och en nypa salt* i en medelstor skål. Massera kål tills den börjar mjukna. Rör sen i morot, valnötter och honung- och senapsdressing. Ställ åt sidan tills servering.

 

Blanda potatisfärs
4

Riv resterande potatis (oskalad), placera på en ren kökshandduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Blanda riven potatis, kokt potatis, ost, salladslök, Vitlöksflörter, resterande crème fraiche och resterande gräslök. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk ] och en nypa peppar*. Tillsätt vetemjöl* [ 3 msk | 6 msk] och blanda väl.

 

Stek potatisbullar
5

Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme. Stek prosciutto tills krispig i 3-4 min, och lägg över på en tallrik. Hetta upp stekpannan på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Forma potatisbullar med en sked ( 2 bullar/person), platta till dem med en stekspade. Stek i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Stek dem i omgångar vid behov.

 

Servera
6

Lägg upp valnötssallad och potatisbullar på tallrikar. Toppa bullarna med gräslöksdressing och prosciutto.