HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispig Prosciutto Och Ört Potatisbullar
topBanner
Krispig prosciutto och ört-potatisbullar

Krispig prosciutto och ört-potatisbullar

med finriven ost och strimlad kålsallad

Rösti är en klassiker som får det att vattnas i munnen på de flesta potatisälskare. Vårt recept på rösti har riven ost, salladslök, vitlök och gräslök i smeten, vilket ger mycket smak och textur. Vi serverar våra ost- och örtrösti med en knaprig valnötssallad, krispig prosciutto och en krämig crème fraiche-dressing.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:MjölkÄggSulfiterSenapNötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

50 g

Prosciutto

1 st

Salladslök

1 portionspåse

Gräslök

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

4 g

Vitlöksflörter

150 g

Crème fraiche

(InnehållerMjölk)

150 g

Kålmix

1 st

Morot

20 g

Honung- & senapsdressing

(InnehållerÄgg, Sulfiter, Senap)

20 g

Valnötter

(InnehållerNötterKan innehållaSesam, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

3 msk

Vetemjöl (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)751 kcal
Energi (kJ)3141 kJ
Fett40.97 g
varav mättat19.2 g
Kolhydrater74.16 g
varav socker15.1 g
Protein24.56 g
Salt4.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Skär hälften av potatisen (oskalad) i 2 cm stora bitar.

 

2

Tillsätt hackad potatis till kastrullen med kokande vatten och koka i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa tillsammans salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar*. Tillsätt eventuellt en klick smör*. Sätt åt sidan under lock.

 

3

Finhacka gräslök och salladslök. Grovhacka valnötter. Riv morot (oskalad). Blanda hälften av crème fraichen och hälften av gräslöken i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*. Blanda kålmix, en skvätt olivolja* och en nypa salt* i en medelstor skål. Massera kål tills den börjar mjukna. Rör sen i morot, valnötter och honung- och senapsdressing. Ställ åt sidan tills servering.

 

4

Riv resterande potatis (oskalad), placera på en ren kökshandduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Blanda riven potatis, kokt potatis, ost, salladslök, Vitlöksflörter, resterande crème fraiche och resterande gräslök. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk ] och en nypa peppar*. Tillsätt vetemjöl* [ 3 msk | 6 msk] och blanda väl.

 

5

Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme. Stek prosciutto tills krispig i 3-4 min, och lägg över på en tallrik. Hetta upp stekpannan på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Forma potatisbullar med en sked ( 2 bullar/person), platta till dem med en stekspade. Stek i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Stek dem i omgångar vid behov.

 

6

Lägg upp valnötssallad och potatisbullar på tallrikar. Toppa bullarna med gräslöksdressing och prosciutto.