Stekt lax och honung- och senapsdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt lax och honung- och senapsdressing

Stekt lax och honung- och senapsdressing

med panzanellasallad och spröd bacon

Så blev det tid att grilla igen, och ikväll har lax huvudrollen på grillen. Stekt lax och honung- och senapsdressing och panzanellasallad med spröd bacon är en härlig rätt som bjuder perfekt kontrast i smak och textur på tallriken. Vi skippar potatis ikväll, och låter de ljuvliga brödkrutongerna i panzanellasalladen se till att alla blir mätta!

Allergener:
Gluten
Vete
Fisk
Sulfiter
Ägg
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Paprika

1

Zucchini

1

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

62.5

Bacon, skivor

250

Körsbärstomater

1

Basilika

250

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

2

Grovmalen svartpeppar

40

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

6

Grov senap

(Innehåller Senap)

40

Rucola

20

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 1)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)850 kcal
Energi (kJ)3557 kJ
Fett53.6 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater49 g
varav socker17.2 g
Protein42.7 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta grönsaker och  krutonger
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Riv bröd i mindre bitar och placera dem på ena halvan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja* [1 msk | 2 msk], salt* och peppar*. Halvera och kärna ur paprika. Tärna paprika och zucchini i 2 cm stora bitar. Placera dem på andra halvan av en plåt. Blanda med olivolja*, en generös nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen tills grönsaker är mjuka och krutonger är gyllene och krispiga, 10-13 min. Ställ färdiga grönsaker och krutonger åt sidan för att svalna av lite.

Stek bacon
2

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene och krispig. Ställ bacon åt sidan på tallrik men spara baconfettet i stekpannan. Halvera körsbärstomater. Plocka och grovhacka basilikablad (spara några blad till garnering).

Stek lax
3

Hetta upp en skvätt olivolja* (vid behov) i stekpanna på medelhög värme. Torka av laxen med lite papper, krydda med en nypa grovmalen svartpeppar på var sida, och stek med skinnsidan ner i 3-4 min. Vänd och stek i 3-4 min. Ställ åt sidan på en tallrik. PÅ GRILLEN: Pensla lax med olivolja* innan du kryddar den. Placera lax på grillen med skinnsidan ner i 6-8 min, eller tills skinnet lätt lossnar. Vänd och grilla i 1-2 min. Låt vila i ett foliepaket. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda dressing
4

Blanda honung- och senapsdressing, senap [1/2 paket, 2P], olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och grovmalen svartpeppar i en liten skål. Riv eller skär bacon i 2 cm stora bitar. Skölj rucola.

Blanda panzanellasallad
5

Blanda avsvalnade grönsaker och krutonger, hackad basilika, rucola, körsbärstomater, hälften av baconen och hälften av osten i en stor skål. Ringla över hälften av dressingen och smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp panzanellasallad på tallrikar och garnera med resterande ost, resterande bacon och basilikablad. Placera lax vid sidan av på tallriken och ringla över resterande dressing.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image