Stekt fläskkött i senapssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt fläskkött i senapssås

Stekt fläskkött i senapssås

med sauterat äpple och rotsellerimos

Enkel och god middagsrätt med fläskkött, rotsellerimos med potatis och vitlök, sauterat äpple och rödlök med kål och vitlök och en ljuvlig senapssås. Snabbt och gott till helgen, eller till en festlig vardagskväll!

Taggar:
Lågkalori
Glutenfri
Allergener:
Selleri
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Rotselleri

(Innehåller Selleri)

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

2 st

Äpple

250 g

Skivad fläskkotlett

50 g

Grönkål, skuren

4 g

Kycklingbuljong

6 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

500 g

Bakpotatis

Ingår inte i din leverans

2 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Smör (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 5)

¼ tsk

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)617 kcal
Energi (kJ)2581 kJ
Fett23.7 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater69.6 g
varav socker23 g
Protein33.3 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör rotsellerimos
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Skala och tärna potatis och rotselleri i 2 cm stora bitar. Skala 1 st vitlöksklyfta.

Koka potatis, rotselleri och vitlöksklyftan i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa med mjölk [2 msk | 4 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en generös klick smör. Täck med lock för att hålla på värmen.

Förbered frukt & grönt
2

Skär rödlök i tunna skivor.

Halvera, kärna ur och skär äpple i 1 cm tunna klyftor.

Finhacka eller pressa resterande vitlök. 

Stek kött
3

Krydda kött med en nypa salt.

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött i 1-2 min på varje sida, tills genomstekt. Ställ kött åt sidan på en tallrik. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Sautera rödlök & äpple
4

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Fräs rödlök och äpple tills löken är genomskinlig, 3-4 min. 

Rör i grönkål och hackad vitlök. Stek tills kålen har mjuknat, 30 sek. Lägg över i en skål och krydda med en nypa salt och peppar.

Koka senapssås
5

Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], kycklingbuljong och senap [1/2 paket, 2P] till stekpannan. Sjud under omrörning tills såsen tjocknat något, 1-2 min.

Tillsätt kött och vänd så det täckts av sås, och sjud tills uppvärmt, 1-2 min.

Servera
6

Lägg upp rotsellerimos och kött på tallrikar.

Toppa med äpple, grönkål, rödlök och resterande senapssås.