Sriracha- och sojamarinerad ryggbiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sriracha- och sojamarinerad ryggbiff

Sriracha- och sojamarinerad ryggbiff

med jordnötssalsa & citrongräsris

Så blev det äntligen lördag och tid till att skämma bort familjen med underbart kött med fantastiska tillbehör. Duka upp till en festkväll och servera sriracha- och sojamarinerad ryggbiff med ris, som får en spännande smak av att kokas med citrongräs. Vi rör även ihop en krämig jordnötssalsa med chili, koriander, sesamfrön och lime. Och vi är faktiskt inte färdiga än, vi hinner också snabbsteka pak choi och rödlök, som extra tillbehör!

Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

2

Lök, färsk

300

Angus ryggbiff

10

Sesamfrön

20

Jordnötter

1

Koriander

1

Pak choi

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Vitlöksklyfta

1

Ekologisk lime

1

Citrongräs

150

Jasminris

1

Röd chili

10

Sriracha

25

Honung

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

Smör (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)734 kcal
Energi (kJ)3070 kJ
Fett25.92 g
varav mättat10.1 g
Kolhydrater84.07 g
varav socker15.8 g
Protein40.65 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Koka ris
1

Banka citrongräs med en träsked. Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek citrongräs i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min. Plocka bort citrongräs innan servering.

Blanda jordnötssalsa
2

Grovhacka jordnötter och koriander. Finhacka vitlök. Skiva chili tunt. Dela lime i klyftor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna. Rosta jordnötter i 2-3 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Ta av från värme och blanda ner sesamfrön. Låt svalna lite och rör sen i limejuice [1 tsk | 2 tsk] och hälften av honungen. Smaka av med salt* och peppar* och överför till en liten skål.

Stek kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Krydda köttet med salt* och peppar*. Bryn det i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. VIKTIGT: Köttet kan ätas när det har fått en fin stekyta.

Marinera kött
4

Blanda sriracha [1/2 paket, 2P], sojasås, en skvätt limejuice, resterande honung och en skvätt olivolja* i en skål. Ta av köttet från värme när de är stekta och tillsätt marinaden. Se till att det är täckt i marinad och överför till en tallrik (tillsammans med såsen). Täck med folie och låt vila i minst 10 min.

Stek pak choi & lök
5

Dela pak choi och lök på längden. Skölj av stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme. Tillsätt lök och pak choi, och stek i 4-5 min eller tills de är mjuka och börjar få färg. Ställ åt sidan på en tallrik och täck med folie.

Servera
6

Skär köttet i tunna skivor. Lägg upp ryggbiff, grönsaker och citrongräsris på era tallrikar. Ös med marinad och avrunnen köttsaft från köttet. Toppa med jordnötssalsa. Garnera med koriander och chili