Skip to main content
Spröd BBQ-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spröd BBQ-kyckling

Spröd BBQ-kyckling

med färsk rädis-slaw och regnbågspommes

I kväll frestar vi med en underbar kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt pankopanerad kyckling, som har fått extra smak av BBQ-marinad. Serveras tillsammans med ljuvliga regnbågspommes och en fräsch rädis-slaw med kål och citron, och en krämig vitlöksdressing.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

1 st

Citron

300 g

Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Rödbeta

75 g

Rädisor

75 g

Rödkål, förskuren

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till slaw

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3070 kJ
Energi (kcal)734 kcal
Fett22.6 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater86.3 g
varav socker18.7 g
Protein45.2 g
Salt5.1 g

Instruktioner

Tillaga pommes
1

Värm ugnen på 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar. 

Skär potatis (oskalad) i klyftor.

Skala rödbeta och skär den i 2 cm breda klyftor.

Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills möra och gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered slaw
2

Under tiden, skär citron i klyftor.

Blanda rödkål, salt och en skvätt citronsaft i en medelstor skål. Ställ åt sidan. 

Panera kyckling
3

Vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda panko, salt och en nypa peppar i en ny djup tallrik.

Vänd kyckling i ägg och sen i panko. Pressa så kycklingen
täcks med panering.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 2) Stek i omgångar vid behov.

Blanda rädis-slaw
5

Under tiden, skär rädisor i tunna skivor, och rör ner med kålen. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, vitlök och en nypa salt i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp regnbågspommes, rädis-slaw och kyckling på tallrikar.

Servera med vitlöksdressing.