I kväll frestar vi med en underbar kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt pankopanerad kyckling, som har fått extra smak av BBQ-marinad. Serveras tillsammans med ljuvliga regnbågspommes och en fräsch rädis-slaw med kål och citron, och en krämig vitlöksdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Vitlöksklyfta
2 st
Morot
1 st
Citron
300 g
Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Rödbeta
75 g
Rädisor
75 g
Rödkål, förskuren
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till slaw
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 msk
Olja till stekning
Värm ugnen på 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Skär potatis (oskalad) i klyftor.
Skala rödbeta och skär den i 2 cm breda klyftor.
Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills möra och gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär citron i klyftor.
Blanda rödkål, salt och en skvätt citronsaft i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Vispa ägg i en djup tallrik.
Blanda panko, salt och en nypa peppar i en ny djup tallrik.
Vänd kyckling i ägg och sen i panko. Pressa så kycklingen
täcks med panering.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: 1) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 2) Stek i omgångar vid behov.
Under tiden, skär rädisor i tunna skivor, och rör ner med kålen.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, vitlök och en nypa salt i en liten skål.
Lägg upp regnbågspommes, rädis-slaw och kyckling på tallrikar.
Servera med vitlöksdressing.