Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Dagens snabba men supergoda lunch blir rostad baguette som vi fyller med krämig tonfiskröra, pesto, sallad och tomat. Tonfisken får sällskap av hackad jalapeno och srirachamajonnäs för extra sting.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Baguette
(Innehåller: Vete, Gluten)
160 g
Tonfisk i vatten
(Innehåller: Fisk)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
1 st
Jalapeno
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Tomat
60 g
Pesto, grön
(Innehåller: Mjölk, Sulfiter)
60 g
Salladsmix
¼ tsk
Salt till fisk
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Halvera baguette.
Placera baguette med skärsidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 7–8 min, eller tills krispig och rostad.
TIPS: Våra baguetter kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.
Häll av tonfisk.
Halvera, kärna ur och finhacka jalapeno.
Blanda tonfisk, jalapeno, srirachamajonnäs, gräddfil, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa jalapeno, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Under tiden, skölj salladsmix.
Skär tomat i tunna skivor.
Bre ett lager pesto på baguette och fyll med salladsmix, tomat och tonfiskröra.