Skip to main content
Kryddig tonfisksandwich

Kryddig tonfisksandwich

2 portioner | med jalapeno och pesto

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Dagens snabba men supergoda lunch blir rostad baguette som vi fyller med krämig tonfiskröra, pesto, sallad och tomat. Tonfisken får sällskap av hackad jalapeno och srirachamajonnäs för extra sting.

Allergener:
Hvede
Gluten
Pesce
Milk
Schwefeldioxide und Sulfite

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Baguette

160 g

Tonfisk i vatten

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

1 st

Jalapeno

75 ml

Gräddfil

1 st

Tomat

60 g

Pesto, grön

60 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till fisk

Näringsvärden

Energi (kJ)3024 kJ
Energi (kcal)723 kcal
Fett37.2 g
varav mättat6.1 g
Kolhydrater71.6 g
varav socker3.8 g
Kostfiber5.9 g
Protein26.1 g
Salt4.2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium167 mg
Calcium7.1 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Rosta baguette
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Halvera baguette.

Placera baguette med skärsidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 7–8 min, eller tills krispig och rostad.

TIPS: Våra baguetter kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.

Blanda tonfiskröra
2

Häll av tonfisk.

Halvera, kärna ur och finhacka jalapeno.

Blanda tonfisk, jalapeno, srirachamajonnäs, gräddfil, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa jalapeno, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skölj salladsmix.

Skär tomat i tunna skivor.

Servera
4

Bre ett lager pesto på baguette och fyll med salladsmix, tomat och tonfiskröra.