Korea är slutdestinationen för dagens kulinariska upptäcksfärd. Här hämtar vi inspiration till en riktig pangmiddag med en explosion av smaker och konsistenser! Vi bygger burgare med krispig panerad kyckling som smaksatts med chiliflakes och koreansk BBQ-sås och toppar med syltad gurka och rödkålsslaw. Smarriga tillbehör blir rostade majskolvar med chilismör och ugnsstekt sötpotatis med sesamfrön.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Gluten, Vete, Ägg, Mjölk Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
1 st
Gurka
300 g
Kycklingbröstfilé
1 st
Röd chili
450 g
Sötpotatis
1 st
Majskolv
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
75 g
Rödkål, förskuren
75 g
Koreansk BBQ-sås
(Innehåller: Soja, Sesam)
1 g
Chiliflakes
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
100 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam)
2 msk
Smör till smör
¼ tsk
Salt till smör
½ tsk
Salt till potatis
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Mosa smör, salt, en generös nypa (eller två) chiliflakes och en nypa peppar med en gaffel i en liten skål.
Ta bort blast från majs och halvera majskolv. Bre med kryddsmör och packa in var för sig i folie.
Skär sötpotatis (oskalad) i klyftor.
Placera sötpotatis på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Placera majs på andra sidan av plåten. Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills sötpotatis är gyllene och majs mjuk. Vänd rostad sötpotatis med sesamfrön.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär gurka i tunna skivor.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd gurka och chili i lagen och ställ skålen åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Lägg din hand ovanpå kycklingbröstet och använd en vass kniv för att försiktigt skära det i två tunna filéer på långsidan.
Krydda kyckling med salt.
Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Lägg panko och chiliflakes i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Krydda med en nypa salt och lägg över till en tallrik med hushållspapper. Använd 2 stekpannor eller stek i omgångar för 4P.
TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Dela briochebröd på mitten.
När det återstår 3 min av sötpotatisen tillagningstid, placera bröd direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 2–3 min, eller tills uppvärmt.
Under tiden, blanda hälften av asiatisk majonnäs med rödkål i en medelstor skål. Krydda med en nypa salt och peppar.
Ringla koreansk BBQ-sås över kyckling.
Lägg upp briochebröd på tallrikar och fyll med två bitar kyckling, rödkålsslaw och några skivor syltad gurka.
Servera med resterande gurka, sötpotatis, majs och resterande asiatisk majonnäs.