Skip to main content
Spanska BBQ-glaserade fläskfärsbiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spanska BBQ-glaserade fläskfärsbiffar

Spanska BBQ-glaserade fläskfärsbiffar

med gremolatapotatis och tomatsallad

Njut av spännande smaker från det spanska köket med våra glaserade BBQ-biffar. Denna snabblagade rätt bjuder också på italienska influenser i form av gremolatapotatis och en god sallad med rucola och tomat för en unik middagsupplevelse.

Taggar:
Snabb
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Hvede
Schwefeldioxide und Sulfite
Egg
Senf

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Ströbröd

1 st

Citron

250 g

Fläskfärs

2 st

Tomat

4 g

Rökt paprikapulver

400 g

Småpotatis

12 ml

Balsamvinäger

40 g

Rucola

35 g

Tomatpuré

40 g

Aioli

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg till biffar

½ tsk

Salt till biffar

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Ketchup till glaze

¼ tsk

Salt till glaze

½ tsk

Socker till glaze

1 msk

Smör till sås

1 msk

Olja till potatis

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4057 kJ
Energi (kcal)970 kcal
Fett69.7 g
varav mättat20.1 g
Kolhydrater59 g
varav socker13.9 g
Kostfiber8 g
Protein30.8 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.7 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium11 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och sätt åt sidan under lock.

Förbered grönsaker
2

Skölj rucola.

Halvera citron.

Grovhacka tomat.

Finhacka persilja.

Stek biffar
3

Blanda fläskfärs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Lägg i en rågad matsked med färs direkt i stekpannan och platta till den för att göra rustika biffar (3 per person).

Stek biffar i 2–3 min, eller tills brynta och genomstekta. Vänd dem då och då.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Gör glaze
4

Under tiden, blanda tomatpuré, ketchup, socker, salt och balsamvinäger i en liten skål.

Tillsätt smör till pannan med färdigstekta biffar och låt smälta. Tillsätt rökt paprikapulver och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Sänk till medelvärme och tillsätt tomatpuréblandning. Vänd biffar i glaze och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.

Blanda sallad
5

Vänd potatis med olivolja, persilja, citronsaft och salt precis innan servering.

Blanda rucola, tomat, salt och olivolja i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp glaserade biffar, gremolatapotatis och sallad i djupa skålar.

Servera med en klick aioli.