
Vill du testa att laga fisk på ett nytt sätt? Här kommer ett enkelt recept med spännande smakkombinationer. Vi steker torsk i en marinad med honung, ingefära och sojasås och rostar samtidigt pommes av potatis och morötter i ugnen. Fisken får också sällskap av en krispig sallad med kålrabbi och rödkål som vi toppar med salladslök, och en klick majonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Morot
500 g
Potatis
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
50 g
Honung- & ingefärsdressing
(Innehåller: Senap)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
75 g
Rödkål, förskuren
½ st
Kålrabbi, vit
1 st
Salladslök
½ st
Lime
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis och morot (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Under tiden, skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tunna stavar.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda sojasås, honung- och ingefärsdressing och olivolja [1 msk | 2 msk] i en liten skål.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt och peppar.
Stek fisk med honung- och ingefärsmarinad i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Under tiden, blanda kålrabbi, rödkål, olivolja [1/2 msk | 1 msk], limesaft [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Lägg upp pommes, kålsallad och fisk på tallrikar och toppa fisk med resterande marinad från stekpannan.
Servera med majonnäs och garnera sallad med salladslök.