
Vietnam står för inspirationen till kvällens delikata fiskrätt, där öring smaksätts med vår egen kryddblandning Ginger Ninja och glaseras med soja och sweet chili. Men smaksensationerna tar inte slut där – vi syltar också morot och tillsätter den i en sallad med pak choi, gurka, mynta och koriander. Vi serverar vår snabbstekta fisk med fluffigt ris och en klick srirachamajonnäs för extra sting.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
250 g
Öring
(Innehåller: Fisk)
1 st
Pak choi
1 st
Mynta & koriander
20 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
40 g
Sweet chilisås
½ st
Gurka
150 g
Jasminris
1 st
Morot, Julienne
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sallad

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd morot i lagen och ställ åt sidan.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt och Ginger Ninja (inte på skinnsidan).
Stek fisk med skinnsidan ner i 3–5 min.
Vänd och stek i ytterligare 2–3 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Under tiden, grovhacka pak choi, mynta och koriander.
Skär gurka i halvmånar.
Blanda sojasås, sweet chilisås och vatten i en liten skål.
Sänk till låg värme och tillsätt sojaglaze när fisk är genomstekt. Vänd fisk i glaze.
Häll av lagen från morot och vänd ner pak choi, salt, mynta och koriander.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja i salladen.

Lägg upp fisk, sås, ris och sallad på tallrikar.
Servera med en klick srirachamajonnäs.