Skip to main content
Snabbstekt öring på vietnamesiskt vis
Snabbstekt öring på vietnamesiskt vis

Snabbstekt öring på vietnamesiskt vis

med pak choi-sallad och srirachamajo

Vietnam står för inspirationen till kvällens delikata fiskrätt, där öring smaksätts med vår egen kryddblandning Ginger Ninja och glaseras med soja och sweet chili. Men smaksensationerna tar inte slut där – vi syltar också morot och tillsätter den i en sallad med pak choi, gurka, mynta och koriander. Vi serverar vår snabbstekta fisk med fluffigt ris och en klick srirachamajonnäs för extra sting.

Taggar:
Mjölkfri
Laga mig först
Comfort Food
Supersnabb
Allergener:
Senap
Ägg
Fisk
Gluten
Soja
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

250 g

Öring

(Innehåller: Fisk)

1 st

Pak choi

1 st

Mynta & koriander

20 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

40 g

Sweet chilisås

½ st

Gurka

150 g

Jasminris

1 st

Morot, Julienne

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3199 kJ
Energi (kcal)765 kcal
Fett33.7 g
varav mättat2.1 g
Kolhydrater86.6 g
varav socker20.4 g
Kostfiber3.9 g
Protein35.3 g
Salt6.9 g
Potassium370.3 mg
Calcium69 mg
Iron1.4 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.

Vänd morot i lagen och ställ åt sidan.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek fisk
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt och Ginger Ninja (inte på skinnsidan).

Stek fisk med skinnsidan ner i 3–5 min.

Vänd och stek i ytterligare 2–3 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Gör sallad
3

Under tiden, grovhacka pak choi, mynta och koriander.

Skär gurka i halvmånar.

Blanda sojasås, sweet chilisås och vatten i en liten skål.

Sänk till låg värme och tillsätt sojaglaze när fisk är genomstekt. Vänd fisk i glaze.

Häll av lagen från morot och vänd ner pak choi, salt, mynta och koriander.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja i salladen.

Servera
4

Lägg upp fisk, sås, ris och sallad på tallrikar.

Servera med en klick srirachamajonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image