Snabblagad kycklingwok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabblagad kycklingwok

Snabblagad kycklingwok

med jasminris, kokosmjölk och broccoli

.

Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Tomat

1

Koriander

150

Jasminris

250

Broccoli

250

Kokosmjölk

Strimlad kycklinglårfilé

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

1

Vitlöksklyfta

1

Lime

Ingår inte i din leverans

Socker

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)284 kcal
Energi (kJ)1188 kJ
Fett0.6 g
varav mättat0.2 g
Kolhydrater63.75 g
varav socker1.2 g
Protein5.84 g
Salt0.9 g

Instruktioner

1

Häll i kallt vatten* (se mängd i ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.Ta kastrullen av värme och låt stå tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Dela broccoli i buketter. Grovhacka tomat. Finhacka vitlök.

3

Hetta upp en skvätt olja* i stekpanna på hög värme. Stek kycklingstrimlor i 2 min. Krydda med en nypa salt*. Tillsätt currypasta [1/2 paket, 2 pers], broccoli, tomater och vitlök. Stek i 4 min. Sänk till medelvärme och häll i kokosmjölk. Rör om och låt sjuda i 5-6 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.

4

Grovhacka koriander (spara några blad till servering). Dela lime i klyftor.

Tillsätt koriander
5

Tillsätt 1-2 msk limejuice och koriander i curryn. Krydda med en nypa salt* och socker*.

6

Fördela riset mellan era djupa tallrikar och toppa med kycklingcurry och grönsaker. Garnera med de sparade korianderbladen och servera med limeklyftorna vid sidan av.