HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnabblagad Kycklingwok
topBanner
Snabblagad kycklingwok

Snabblagad kycklingwok

med jasminris, kokosmjölk och broccoli

Snabblagad
Allergener:senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Tomat

20 g

Koriander

Jasminris

3 dl

Broccoli

Kokosmjölk

Strimlad kycklinglårfilé

Gul currypasta

(Innehållersenap)

Vitlöksklyfta

Lime

Ingår inte i din leverans

Socker*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1129.8892 kJ
Energi (kcal)270.05 kcal
Fett0.525 g
varav mättat0.2 g
Kolhydrater60.865 g
varav socker0.8 g
Protein5.575 g
Salt0.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Häll i kallt vatten* (se mängd i ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.Ta kastrullen av värme och låt stå tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Dela broccoli i buketter. Grovhacka tomat. Finhacka vitlök.

3

Hetta upp en skvätt olja* i stekpanna på hög värme. Stek kycklingstrimlor i 2 min. Krydda med en nypa salt*. Tillsätt currypasta [1/2 paket, 2 pers], broccoli, tomater och vitlök. Stek i 4 min. Sänk till medelvärme och häll i kokosmjölk. Rör om och låt sjuda i 5-6 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.

4

Grovhacka koriander (spara några blad till servering). Dela lime i klyftor.

5

Tillsätt 1-2 msk limejuice och koriander i curryn. Krydda med en nypa salt* och socker*.

6

Fördela riset mellan era djupa tallrikar och toppa med kycklingcurry och grönsaker. Garnera med de sparade korianderbladen och servera med limeklyftorna vid sidan av.