150 g
Tomat
20 g
Koriander
Jasminris
3 dl
Broccoli
Kokosmjölk
Strimlad kycklinglårfilé
Gul currypasta
(Innehållersenap)Vitlöksklyfta
Lime
Socker*
Vatten*
Häll i kallt vatten* (se mängd i ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.Ta kastrullen av värme och låt stå tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Dela broccoli i buketter. Grovhacka tomat. Finhacka vitlök.
Hetta upp en skvätt olja* i stekpanna på hög värme. Stek kycklingstrimlor i 2 min. Krydda med en nypa salt*. Tillsätt currypasta [1/2 paket, 2 pers], broccoli, tomater och vitlök. Stek i 4 min. Sänk till medelvärme och häll i kokosmjölk. Rör om och låt sjuda i 5-6 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.
Grovhacka koriander (spara några blad till servering). Dela lime i klyftor.
Tillsätt 1-2 msk limejuice och koriander i curryn. Krydda med en nypa salt* och socker*.
Fördela riset mellan era djupa tallrikar och toppa med kycklingcurry och grönsaker. Garnera med de sparade korianderbladen och servera med limeklyftorna vid sidan av.