
Det finns ingen korrelation mellan tillagningstid och smak. Vår formidabelt välsmakande kycklingwok tar bara 20 minuter att laga och försvinner från middagsbordet på nolltid - för att den smakar så gott. Broccoli och kyckling gifter sig perfekt på en bädd av jasminris efter de har doppat sig i krämig kokosmjölk och curry. Avrunda med några blad koriander och en skvätt lime.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Lime
1
Koriander
20
Gul currypasta
(Innehåller: Senap)
150
Jasminris
300
Strimlad kycklinglårfilé
250
Broccoli
1
Tomat
1
Vitlöksklyfta
250
Kokosmjölk
Socker
3.5
Vatten

Häll i kallt vatten* (se mängd i ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min, eller tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Dela broccoli i buketter. Grovhacka tomat. Finhacka vitlök.

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpanna på hög värme. Stek kycklingstrimlor i 2 min. Krydda med en nypa salt*. Tillsätt currypasta, broccoli, tomater och vitlök. Stek i 4 min. Sänk till medelvärme och häll i kokosmjölk. Rör om och låt sjuda i 5-6 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.

Grovhacka koriander (spara några blad till servering). Dela lime i klyftor.

Tillsätt en generös skvätt limejuice och koriander i curryn. Krydda med en nypa salt* och socker*.

Fördela riset mellan era djupa tallrikar och toppa med kycklingcurry och grönsaker. Garnera med de sparade korianderbladen och servera med limeklyftorna vid sidan av.

