topBanner
Snabblagad kycklingwok

Snabblagad kycklingwok

med jasminris, kokosmjölk och broccoli

Snabblagad

Det finns ingen korrelation mellan tillagningstid och smak. Vår formidabelt välsmakande kycklingwok tar bara 20 minuter att laga och försvinner från middagsbordet på nolltid - för att den smakar så gott. Broccoli och kyckling gifter sig perfekt på en bädd av jasminris efter de har doppat sig i krämig kokosmjölk och curry. Avrunda med några blad koriander och en skvätt lime.

Allergener:senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

250 g

Broccoli

1 st

Tomat

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

250 ml

Kokosmjölk

1 st

Lime

1 påse

Koriander

20 g

Gul currypasta

(Innehållersenap)

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

Socker*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3368 kJ
Energi (kcal)805 kcal
Fett39 g
varav mättat26 g
Kolhydrater70 g
varav socker9 g
Protein42 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1
  • Häll i kallt vatten (se mängd i ingredienslistan), jasminris och en nypa salt i en kastrull.

  • Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.

  • Ta kastrullen av värme och låt stå tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2
  • Dela broccoli i buketter.

  • Grovhacka tomat.

  • Finhacka vitlök.

3
  • Hetta upp en skvätt olja i stekpanna på hög värme. Stek kycklingstrimlor i 2 min. Krydda med en nypa salt.

  • Tillsätt currypasta [1/2 paket, 2 pers], broccoli, tomater och vitlök. Stek i 4 min.

  • Sänk till medelvärme och häll i kokosmjölk. Rör om och låt sjuda i 5-6 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.

4
  • Grovhacka koriander (spara några blad till servering).

  • Dela lime i klyftor.

5
  • Tillsätt 1-2 msk limejuice och koriander i curryn.

  • Krydda med en nypa salt och socker.

6
  • Fördela riset mellan era djupa tallrikar och toppa med kycklingcurry och grönsaker.

  • Garnera med de sparade korianderbladen och servera med limeklyftorna vid sidan av.

Smaklig måltid!