
Svårt att hinna med matlagningen i vardagen? I kväll lagar vi en härlig grön nudelrätt – yaki-nudlar – på bara en kvart. Vi vänder nudlarna med stekta vegobitar i en god woksås – supersnabbt och supergott!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
240 g
Pulled beans
(Innehåller: Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
1 st
Pak choi
150 g
Mie-nudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam)
½ st
Lök
20 g
Sweet chilisås
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 st
Morot, Julienne
1 st
Salladslök
1 st
Citrusfrukt
15 g
Misopasta
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
½ tsk
Salt till sås
1 dl
Sparat nudelvatten

Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Grovhacka pak choi.
Skär lime i klyftor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pulled beans, rödlök, morot, pak choi, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynta.

Tillsätt asiatisk woksås, sweet chilisås, misopasta, salt och nudelvatten till stekpannan. Sjud i 1–2 min, tills sås tjocknar något.
Vänd ner nudlar, sesamfrön och en skvätt limesaft.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
TIPS: Tillsätt en skvätt extra vatten om såsen verkar för tjock.

Lägg upp nudlar i skålar.
Toppa med salladslök och jordnötter.