topBanner
Snabb carbonara

Snabb carbonara

med svamp och bacon

Gör denna rätt en dag när ni är extra hungriga - vi lovar att alla rullar proppmätta från bordet. Carbonara är faktisk en av de få italienska pastarätter som kan bestå av olika pastatyper. Idag gör vi den med Rigatoni som är känd för att vara en riktig såstjuv! Till en tung pastarätt passar en underbar tomatsallad med sötsyrlig balsamico perfekt!

Taggar:Snabb
Allergener:glutensulfitermjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

270 g

Rigatoni

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

60 g

Salladsmix

1 st

Tomat

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 påse

Bladpersilja

140 g

Bacon, tärnad

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

200 g

Champinjoner

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg* (steg 2)

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4187 kJ
Energi (kcal)1001 kcal
Fett42 g
varav mättat20 g
Kolhydrater105 g
varav socker11 g
Protein45 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat* vatten*. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja. Skiva svamp tunt. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Skölj salladsmix.

2

Blanda äggula* [2 st | 4 st], matlagningsgrädde, och riven ost i en skål. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Vispa med en gaffel och ställ åt sidan. TIPS: Såsen blir extra krämig när du bara använder äggula.

3

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 10-12 min eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häller av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i torr stor stekpanna på hög värme. Fräs bacon i 3-4 min. Lägg över till en tallrik täckt med hushållspapper. Tillsätt svamp och vitlök till stekpannan, och stek tills mjukt och gyllene, 4-5 min. Sänk till medelvärme och rör i pasta. TIPS: Om det är för lite plats i stekpannan, kan du blanda allt i kastrullen istället.

5

Tillsätt såsen, en skvätt pastavatten och hälften av persiljan till stekpannan. Sjud under omrörning tills pastan är täckt med sås, 2 min. Rör i bacon och smaka av med salt* och peppar*. Blanda salladsmix, tomat, balsamvinäger, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

6

Lägg upp carbonara i skålar. Strö över resterande persilja och en lite nymalen svartpeppar. Servera med tomatsallad.