topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb carbonara

Snabb carbonara

med svamp och bacon

Gör denna rätt en dag när ni är extra hungriga - vi lovar att alla rullar proppmätta från bordet. Carbonara är faktisk en av de få italienska pastarätter som kan bestå av olika pastatyper. Idag gör vi den med Tortiglietti, som påminner om Rigatoni, känd för att vara en riktig såstjuv! Till en tung pastarätt passar en underbar tomatsallad med sötsyrlig balsamico perfekt!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1

Tomat

200

Champinjoner

15

Balsamvinäger

1

Vitlöksklyfta

60

Salladsmix

20

Finriven ost

140

Bacon, tärnad

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)965 kcal
Energi (kJ)4036 kJ
Fett39.78 g
varav mättat18.5 g
Kolhydrater104.88 g
varav socker10.7 g
Protein41.47 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja. Skiva svamp tunt. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Skölj salladsmix.

Blanda sås
2

Blanda äggula* [2 st | 4 st], matlagningsgrädde, och riven ost i en skål. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Vispa med en gaffel och ställ åt sidan. TIPS: Såsen blir extra krämig när du bara använder äggula.

Koka pasta
3

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 10-12 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Fräs bacon & svamp
4

Hetta upp en torr stor stekpanna på medelhög värme. Fräs bacon i 3-4 min. Tillsätt svamp och vitlök och stek tills mjuka och gyllene, 4-5 min. Sänk till medelvärme och rör i pasta. TIPS: Om det är för lite plats i stekpannan, kan du blanda allt i kastrullen istället.

Tillsätt & koka sås
5

Tillsätt såsen och hälften av persiljan till stekpannan. Sjud under omrörning tills pastan är täckt med sås, 2 min. Smaka av med salt* och peppar*. Blanda salladsmix, tomat, balsamvinäger, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Lägg upp carbonara i skålar. Strö över resterande persilja och en lite nymalen svartpeppar. Servera med tomatsallad.