Gör denna rätt en dag när ni är extra hungriga - vi lovar att alla rullar proppmätta från bordet. Carbonara är faktisk en av de få italienska pastarätter som kan bestå av olika pastatyper. Idag gör vi den med Tortiglietti, som påminner om Rigatoni, känd för att vara en riktig såstjuv! Till en tung pastarätt passar en underbar tomatsallad med sötsyrlig balsamico perfekt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Tomat
200
Champinjoner
15
Balsamvinäger
1
Vitlöksklyfta
60
Salladsmix
20
Finriven ost
140
Bacon, tärnad
1
Bladpersilja
2
Ägg (steg 2)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja. Skiva svamp tunt. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Skölj salladsmix.
Blanda äggula* [2 st | 4 st], matlagningsgrädde, och riven ost i en skål. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Vispa med en gaffel och ställ åt sidan. TIPS: Såsen blir extra krämig när du bara använder äggula.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 10-12 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
Hetta upp en torr stor stekpanna på medelhög värme. Fräs bacon i 3-4 min. Tillsätt svamp och vitlök och stek tills mjuka och gyllene, 4-5 min. Sänk till medelvärme och rör i pasta. TIPS: Om det är för lite plats i stekpannan, kan du blanda allt i kastrullen istället.
Tillsätt såsen och hälften av persiljan till stekpannan. Sjud under omrörning tills pastan är täckt med sås, 2 min. Smaka av med salt* och peppar*. Blanda salladsmix, tomat, balsamvinäger, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Lägg upp carbonara i skålar. Strö över resterande persilja och en lite nymalen svartpeppar. Servera med tomatsallad.