topBanner
Snabb carbonara

Snabb carbonara

med svamp och bacon

Gör denna rätt en dag när ni är extra hungriga - vi lovar att alla rullar proppmätta från bordet. Carbonara är faktisk en av de få italienska pastarätter som kan bestå av olika pastatyper. Idag gör vi den med Tortiglietti, som påminner om Rigatoni, känd för att vara en riktig såstjuv! Till en tung pastarätt passar en underbar tomatsallad med sötsyrlig balsamico perfekt!

Taggar:Snabb
Allergener:glutensulfitermjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

270 g

Tortiglietti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

60 g

Salladsmix

1 st

Tomat

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 påse

Bladpersilja

140 g

Bacon, tärnad

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk, ägg)

200 g

Champinjoner

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg* (steg 2)

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4079 kJ
Energi (kcal)975 kcal
Fett42 g
varav mättat20 g
Kolhydrater104 g
varav socker10 g
Kostfiber5 g
Protein42 g
Kolesterol0 mg
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten*. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja. Skiva svamp tunt. Skär tomat i 1 cm stora bitar. Skölj salladsmix.

2

Blanda äggula* [2 st | 4 st], matlagningsgrädde, riven ost och en nypa peppar* i en skål. Vispa med en gaffel och ställ åt sidan.

TIPS: Såsen blir extra krämig när du bara använder äggula.

3

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 10-12 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs bacon i 3-4 min. Tillsätt svamp och vitlök och stek tills gyllene, 4-5 min. Sänk till medelvärme och rör i pasta.

TIPS: Om det är för lite plats i stekpannan, kan du blanda allt i kastrullen istället.

5

Tillsätt såsen och hälften av persiljan, och sjud under omrörning tills pastan är täckt med sås, 2 min. Smaka av med salt* och peppar*.

6

Blanda salladsmix, tomat, balsamvinäger och lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Lägg upp carbonara i skålar. Strö över resterande persilja och en lite nymalen svartpeppar. Servera med tomatsallad.