HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnabb Carbonara
topBanner
Snabb carbonara

Snabb carbonara

med svamp och bacon

Gör denna rätt en dag när ni är extra hungriga - vi lovar att alla rullar proppmätta från bordet. Carbonara är faktisk en av de få italienska pastarätter som kan bestå av olika pastatyper. Idag gör vi den med Tortiglietti, som påminner om Rigatoni, känd för att vara en riktig såstjuv! Till en tung pastarätt passar en underbar tomatsallad med sötsyrlig balsamico perfekt!

Taggar:SnabbLättlagad
Allergener:GlutenMjölkSulfiterÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

270 g

Rigatoni

(InnehållerGlutenKan innehållaSoja)

200 ml

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

1 st

Tomat

200 g

Champinjoner

15 ml

Balsamvinäger

(InnehållerSulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Salladsmix

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

140 g

Bacon, tärnad

(InnehållerMjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)965 kcal
Energi (kJ)4036 kJ
Fett39.78 g
varav mättat18.5 g
Kolhydrater104.88 g
varav socker10.7 g
Protein41.47 g
Salt1.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten*. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja. Skiva svamp tunt. Skär tomat i 1 cm stora bitar. Skölj salladsmix.

2

Blanda äggula* [2 st | 4 st], matlagningsgrädde, riven ost och en nypa peppar* i en skål. Vispa med en gaffel och ställ åt sidan. TIPS: Såsen blir extra krämig när du bara använder äggula.

3

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 10-12 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs bacon i 3-4 min. Tillsätt svamp och vitlök och stek tills gyllene, 4-5 min. Sänk till medelvärme och rör i pasta. TIPS: Om det är för lite plats i stekpannan, kan du blanda allt i kastrullen istället.

5

Tillsätt såsen och hälften av persiljan, och sjud under omrörning tills pastan är täckt med sås, 2 min. Smaka av med salt* och peppar*. 

6

Blanda salladsmix, tomat, balsamvinäger och lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Lägg upp carbonara i skålar. Strö över resterande persilja och en lite nymalen svartpeppar. Servera med tomatsallad.