topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb carbonara

Snabb carbonara

med svamp och bacon

Gör denna rätt en dag när ni är extra hungriga - vi lovar att alla rullar proppmätta från bordet. Carbonara är faktisk en av de få italienska pastarätter som kan bestå av olika pastatyper. Idag gör vi den med Tortiglietti, som påminner om Rigatoni, känd för att vara en riktig såstjuv! Till en tung pastarätt passar en underbar tomatsallad med sötsyrlig balsamico perfekt!

Taggar:
Snabb
Lättlagad
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

60

Salladsmix

1

Tomat

15

Balsamvinäger

1

Bladpersilja

140

Bacon, tärnad

1

Vitlöksklyfta

20

Finriven ost

200

Champinjoner

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)965 kcal
Energi (kJ)4036 kJ
Fett39.78 g
varav mättat18.5 g
Kolhydrater104.88 g
varav socker10.7 g
Protein41.47 g
Salt1.7 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten*. Finhacka (eller pressa) vitlök. Finhacka persilja. Skiva svamp tunt. Skär tomat i 1 cm stora bitar.

Blanda sås
2

Separera äggula* från äggvita*. Blanda äggula*, matlagningsgrädde, riven ost och en nypa peppar* i en skål. Vispa med en gaffel och ställ åt sidan. TIPS: Såsen blir extra krämig när du bara använder äggula.

Koka pasta
3

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 10-12 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Fräs bacon & svamp
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs bacon i 3-4 min. Tillsätt svamp och vitlök och stek intill gyllene, 4-5 min. Sänk till medelvärme och rör i pasta.

Tillsätt sås
5

Tillsätt såsen och hälften av persiljan, och sjud under omrörning tills pastan är täckt med sås, 2 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak. TIPS: Om det är för lite plats i stekpannan, kan du blanda allt i kastrullen istället.

Servera
6

Blanda salladsmix, tomat, balsamvinäger och lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Lägg upp carbonara i skålar. Strö över resterande persilja och en lite nymalen svartpeppar. Servera med tomatsallad.