Gör denna rätt en dag när ni är extra hungriga - vi lovar att alla rullar proppmätta från bordet. Carbonara är faktisk en av de få italienska pastarätter som kan bestå av olika pastatyper. Idag gör vi den med Tortiglietti, som påminner om Rigatoni, känd för att vara en riktig såstjuv! Till en tung pastarätt passar en underbar tomatsallad med sötsyrlig balsamico perfekt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
60
Salladsmix
1
Tomat
15
Balsamvinäger
1
Bladpersilja
140
Bacon, tärnad
1
Vitlöksklyfta
20
Finriven ost
200
Champinjoner
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
2
Ägg
Koka upp en kastrull med saltat vatten*. Finhacka (eller pressa) vitlök. Finhacka persilja. Skiva svamp tunt. Skär tomat i 1 cm stora bitar.
Separera äggula* från äggvita*. Blanda äggula*, matlagningsgrädde, riven ost och en nypa peppar* i en skål. Vispa med en gaffel och ställ åt sidan. TIPS: Såsen blir extra krämig när du bara använder äggula.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 10-12 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs bacon i 3-4 min. Tillsätt svamp och vitlök och stek intill gyllene, 4-5 min. Sänk till medelvärme och rör i pasta.
Tillsätt såsen och hälften av persiljan, och sjud under omrörning tills pastan är täckt med sås, 2 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak. TIPS: Om det är för lite plats i stekpannan, kan du blanda allt i kastrullen istället.
Blanda salladsmix, tomat, balsamvinäger och lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Lägg upp carbonara i skålar. Strö över resterande persilja och en lite nymalen svartpeppar. Servera med tomatsallad.