
Den krämiga konsistensen hos vår snabba carbonara framhäver sältan hos krispig bacon och gifter sig perfekt med al dente tagliatelle. Servera tillsammans med en söt apelsinsallad och valnötter som ger en härligt frisk eftersmak. Nämnde vi att du lagar den på 20 minuter?
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
140
Bacon, skivor
15
Balsamvinäger
40
Pecorino Romano ost
2
Vitlöksklyfta
1
Apelsin
20
Valnötter
1
Kruspersilja
70
Rucola
250
Tagliatelle
(Innehåller: Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Ägg, Senap)
3
Ägg

Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Finriv pecorino. Finhacka vitlök. Skär bacon i 1 cm breda skivor på en separat skärbräda. Hetta upp en liten skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme och stek bacon i 6-7 min, eller tills gyllenbrun och krispig. Rör runt då och då. Rör ner vitlök när det är 1 min kvar att tillagningstiden.

Blanda 2 hela ägg* med 1 äggula för 2 personer - dubbla mängd för 4 personer. Vispa äggen ordentligt tillsammans med en nypa peppar* och 3/4 av pecorino.

Skala apelsin med en vass kniv. Halvera den på längden och ta bort det vita inuti, samt eventuella kärnor. Skär apelsinen i 1 cm stora bitar. Grovhacka valnötter. Blanda apelsinbitarna, valnötter med rucola i en skål.

Koka tagliatelle i 2-3 min i vattnet du kokat upp. Sänk värmen till den lägsta på stekpannan med bacon. Tillsätt pastan i stekpannan så snart den är färdigkokt. Rör om väl. Grovhacka persilja.

Ta av stekpannan från värmen och rör ner såsen. Värm upp under omrörning i 1 min, och carbonaran är klar.

Tillsätt balsamvinäger, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* till apelsin- och valnötssalladen och rör om. Servera pastan i djupa tallrikar toppad med resterande pecorino, persilja och nymalen peppar*. Servera salladen vid sidan av.