topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Smörstekt kyckling

Smörstekt kyckling

med dukkahgrönsaker och morotstzatziki

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Gräddfil

1

Morot

½

Vitlöksklyfta

Strimlad kycklinglårfilé

2

Dukkah-njuta

150

Jasminris

1

Purjolök

1

Röd paprika

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)260 kcal
Energi (kJ)1089 kJ
Fett0.23 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater59.48 g
varav socker0.1 g
Protein5.33 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Häll i kallt vatten* (se mängd i ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Grovriv morot. Finhacka vitlök. Blanda morot, vitlök, och gräddfil i en skål. Krydda med salt* och peppar*.

3

Ansa purjolök och skiva den tunt. Skär paprika i 1 cm stora bitar. Hetta upp en klick med smör* och en skvätt med olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs purjolök, paprika och dukkah kryddmix i 8-10 min.TIPS: Purjolöken och paprikan ska blir riktigt mjuka.

4

Flytta grönsakerna till en sida av stekpannan. Tillsätt lite extra smör* och stek kycklingstrimlorna i 7-8 min. Krydda med salt* och peppar*VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Pressa i ris i en liten skål. Vänd skålen på tallriken så har du fått en riskupa. Lägg en riskupa på varje tallrik.

6

Servera riskupan med smörstekt kyckling, dukkahgrönsaker och morotstzatziki.