150 g
Gräddfil
(Innehållermjölk)3 dl
Morot
efter behov
Vitlöksklyfta
Strimlad kycklinglårfilé
Dukkah-njuta
(Innehållersenap, sesam)Jasminris
Purjolök
Röd paprika
Vatten* (steg 1)
Smör* (steg 3)
(Innehållermjölk)Häll i kallt vatten* (se mängd i ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Grovriv morot. Finhacka vitlök. Blanda morot, vitlök, och gräddfil i en skål. Krydda med salt* och peppar*.
Ansa purjolök och skiva den tunt. Skär paprika i 1 cm stora bitar. Hetta upp en klick med smör* och en skvätt med olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs purjolök, paprika och dukkah kryddmix i 8-10 min.TIPS: Purjolöken och paprikan ska blir riktigt mjuka.
Flytta grönsakerna till en sida av stekpannan. Tillsätt lite extra smör* och stek kycklingstrimlorna i 7-8 min. Krydda med salt* och peppar*. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Pressa i ris i en liten skål. Vänd skålen på tallriken så har du fått en riskupa. Lägg en riskupa på varje tallrik.
Servera riskupan med smörstekt kyckling, dukkahgrönsaker och morotstzatziki.