topBanner
Smörstekt kyckling

Smörstekt kyckling

med dukkahgrönsaker och morotstzatziki

Barnvänlig

Kan dina barn stava till dukkahgrönsaker och morotstzatziki? Inte? Inga problem, vår smörstekta kycklingen är betydligt mer barnvänlig i smaken än i sin bokstavering. En god middag som smakar lika gott som den ser ut - och bara tar 35 minuter att laga.

Allergener:mjölknöttersellerisesamjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

150 g

Purjolök

1 st

Röd paprika

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 st

Morot

½ st

Vitlöksklyfta

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

2 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

Smör*

(Innehållermjölk)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2795 kJ
Energi (kcal)668 kcal
Fett23 g
varav mättat10 g
Kolhydrater73 g
varav socker14 g
Protein39 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Häll i kallt vatten (se mängd i ingredienslistan), jasminris och en nypa salt i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.

Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering.

Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Grovriv morot. Finhacka vitlök.

Blanda morot, vitlök, och gräddfil i en skål. Krydda med salt och peppar.

3

Ansa purjolök och skiva den tunt. Skär paprika i 1 cm stora bitar.

Hetta upp en klick med smör och en skvätt med olja i en stekpanna på medelvärme. Fräs purjolök, paprika och dukkah kryddmix i 8-10 min.

TIPS: Purjolöken och paprikan ska blir riktigt mjuka.

4

Flytta grönsakerna till en sida av stekpannan. Tillsätt lite extra smör och stek kycklingstrimlorna i 7-8 min. Krydda med salt och peppar*.

VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Pressa i ris i en liten skål. Vänd skålen på tallriken så har du fått en riskupa. Lägg en riskupa på varje tallrik.

6

Servera riskupan med smörstekt kyckling, dukkahgrönsaker och morotstzatziki.

Smaklig måltid!