Skip to main content
Shakshuka

Shakshuka

med salladsost och koriander

Taggar:
Enkel
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Proteinrik
Max 50g kolhydrater

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lök

1 st

Röd paprika

1 st

Vitlöksklyfta

8 g

Dukkah-njuta

1 g

Chiliflakes

1 paket

Krossade tomater

25 g

Ketchup

75 g

Grekisk salladsost

½ st

Ciabatta

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg

Näringsvärden

Energi (kJ)359 kJ
Energi (kcal)86 kcal
Fett4.8 g
varav mättat1.4 g
Kolhydrater4.4 g
varav socker3.4 g
Kostfiber0.3 g
Protein6.2 g
Kolesterol0.2 mg
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Finhacka lök, vitlök och koriander. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. 

2

Hetta upp en skvätt olja* i en ugnstålig stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök, lök och paprika i 2-3 min. Tillsätt dukkah och en nypa chili flakes (stark!). Fräs i ytterligare 3-4 min. Tillsätt krossade tomater, ketchup och hälften av koriandern. Låt sjuda i 5-6 min. TIPS I REMPS


3

Ta fram en sked och gör en liten grop i tomatsåsen. Knäck ett ägg* i gropen. Fortsätt med alla ägg [2 st | 4 st]. Tillaga din shakshuka och pochera äggen i ugnen tills vitan stelnat och gulan puffat upp sig men fortfarande är mjuk, räkna med 6-8 min.

4

Dela ciabatta [1/2 st, 2 pers] både på längden och höjden. Placera brödet på en bakplåt med bakpapper, ringla olja* på skärytorna och krydda med salt*. Värm upp i ugnen, 4-5 min.

5

Smula salladsost [1/2 st, 2 pers] över shakshukan och piffa till extra genom att strö över resterande koriander.

6

Duka fram tallrikar och placera shakshukan på ett underlägg på bordet. Servera med varma ciabatta vid sidan av.