Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lök
1 st
Röd paprika
1 st
Vitlöksklyfta
8 g
Dukkah-njuta
1 g
Chiliflakes
1 paket
Krossade tomater
25 g
Ketchup
75 g
Grekisk salladsost
½ st
Ciabatta
2 st
Ägg
Sätt ugnen på 200°C. Finhacka lök, vitlök och koriander. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar.
Hetta upp en skvätt olja* i en ugnstålig stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök, lök och paprika i 2-3 min. Tillsätt dukkah och en nypa chili flakes (stark!). Fräs i ytterligare 3-4 min. Tillsätt krossade tomater, ketchup och hälften av koriandern. Låt sjuda i 5-6 min. TIPS I REMPS
Ta fram en sked och gör en liten grop i tomatsåsen. Knäck ett ägg* i gropen. Fortsätt med alla ägg [2 st | 4 st]. Tillaga din shakshuka och pochera äggen i ugnen tills vitan stelnat och gulan puffat upp sig men fortfarande är mjuk, räkna med 6-8 min.
Dela ciabatta [1/2 st, 2 pers] både på längden och höjden. Placera brödet på en bakplåt med bakpapper, ringla olja* på skärytorna och krydda med salt*. Värm upp i ugnen, 4-5 min.
Smula salladsost [1/2 st, 2 pers] över shakshukan och piffa till extra genom att strö över resterande koriander.
Duka fram tallrikar och placera shakshukan på ett underlägg på bordet. Servera med varma ciabatta vid sidan av.