topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka

Shakshuka

med salladsost och koriander

Ta sikte på Nordafrikas spets med vår glödande Shashuka som kommer att tända en låga för tunisisk kokonst i ditt hjärta. I rättens öga stoltserar ett stekt ägg som tillsammans med färsk koriander får dig att se god mat från ett helt nytt perspektiv.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Spiskummin, malen

1

Paprika

4

Grönsaksbuljong

1

Vitlöksklyfta

1

Koriander

1

Chiliflakes

25

Ketchup

½

Baguette

100

Grekisk salladsost

4

Saha-Ras

1

Paprika

1

Rödlök

1

Krossade tomater, vitlök & lök

Ingår inte i din leverans

1

Smör

2

Ägg

¼

Socker

½

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)335 kcal
Energi (kJ)1402 kJ
Fett12.92 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater36.08 g
varav socker29.5 g
Protein13.69 g
Salt4 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka rödlök, vitlök och koriander. Kärna ur och skär paprikor i 1 cm stora bitar.

Låt grytan sjuda
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en ugnstålig stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök, rödlök och paprika i 2-3 min. Tillsätt Saha-ras, spiskummin, en nypa chili flakes. Fräs i 3-4 min. Tillsätt krossade tomater, ketchup, grönsaksbuljong, vatten* (se ingredienslistan), smör* och hälften av koriandern. Sjud i 5-6 min. Krydda med socker*, salt* och peppar* efter smak. TIPS: Har du inte en ugnstålig stekpanna? Häll över såsen i en ugnsform när den sjudit klart.

Tillsätt ägg
3

Ta fram en sked och gör en liten grop i tomatsåsen. Knäck ett ägg* i gropen. Fortsätt med resterande ägg*. Tillaga din shakshuka och pochera äggen i ugnen, tills vitan stelnat och gulan puffat upp sig men fortfarande är mjuk, ca 10-12 min.

Värm bröd
4

Dela brödet [1/2 st, 2 pers] både på längden och höjden. Placera brödet på en plåt med bakpapper, ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt*. Värm upp i ugnen, 4-5 min.

Strö över salladsost
5

Smula salladsost över shakshukan och piffa till extra genom att strö över resterande koriander efter behag. 

Servera
6

Duka fram tallrikar och placera shakshukan på ett underlägg på bordet. Servera med varm baguette vid sidan av.