Skip to main content
Sesamfläsk och nudlar | Gör din egen
Sesamfläsk och nudlar | Gör din egen

Sesamfläsk och nudlar | Gör din egen

med jordnötter, morot och gurka

Ta med familjen på en smakresa till Asien med vår sesamstekta fläskkotlett som serveras med udonnudlar vända i sesamolja. Alla tillbehör serveras separat, så att alla kan skräddarsy sin egen goda middagsbowl med färska grönsaker, jordnötter och woksås.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Comfort Food
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Sesam
Soja
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Udonnudlar, torkade

(Innehåller: Gluten, Vete)

10 ml

Sesamolja

(Innehåller: Sesam)

1 st

Gurka

½ st

Morot, Julienne

1 st

Salladslök

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

250 g

Skivad fläskkotlett

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller: Gluten, Vete, Sesam, Soja)

4 g

Kycklingbuljong

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Nötter, Sesam)

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat nudelvatten

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Ketchup till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2803 kJ
Energi (kcal)670 kcal
Fett21.6 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater77.3 g
varav socker18.1 g
Kostfiber6.3 g
Protein39.9 g
Kolesterol0.3 mg
Salt4.1 g
Potassium62.7 mg
Calcium18 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

Vänd nudlar med sesamolja.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär gurka i 1/2 cm tjocka stavar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Förbered kött
3

Strö sesamfrön över kött och tryck försiktigt fast dem.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. 

Tillsätt kött och krydda med salt och en nypa peppar.

Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. 

Skär i tunna skivor.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna på medlehög värme.

Tillsätt asiatisk woksås, sparat nudelvatten, kycklingbuljong, ketchup och en nypa salt och peppar.

Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat något.

Servera
6

Lägg upp nudlar och kött i skålar.

Servera gurka, morot, salladslök, jordnötter, sås och sriracha i små skålar.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.