Pannstekt havsaborre och medelhavspotatis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Pannstekt havsaborre och medelhavspotatis

med krämig tzatziki och salladsost

Njut av havets läckra smaker med vårt recept på souvlakikryddad pannstekt havsaborre, där den utsökta fisken får sällskap av rostad potatis som blandas med rucola, soltorkade tomater, pinjenötter, oliver och en smakrik basilikadressing med citron. Med smulad salladsost på toppen och krämig tzatziki som tillbehör blir den lyxiga middagen komplett.

Allergener:
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Havsabborre

(Innehåller: Fisk)

1 st

Gurka

1 st

Citron

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

500 g

Småpotatis

50 g

Soltorkade tomater

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

40 g

Rucola

1 st

Basilika

30 g

Kalamataoliver

4 g

Souvlaki-kryddmix

50 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till tzatziki

1 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Salt till fisk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3544 kJ
Energi (kcal)847 kcal
Fett50.8 g
varav mättat17.4 g
Kolhydrater50.8 g
varav socker9.9 g
Protein43.2 g
Salt5.8 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). 

Halvera potatis och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Under tiden, riv gurka grovt.

Lägg den i en ren handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.

Blanda gurka, crème fraiche, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

3

Skölj rucola.

Grovhacka oliver och soltorkade tomater.

Halvera citron.

Finhacka basilika.

Blanda basilika, citronsaft, olivolja och salt i en liten skål. Ställ åt sidan.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. 

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. 

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och souvlaki-kryddmix.

Stek fisk med skinnsidan ner i 3–4 min, eller tills skinnet är gyllene och krispigt. 

Vänd försiktigt fisken och stek i ytterligare 1 min.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

5

Vänd potatis med rucola, basilikadressing, pinjenötter, soltorkade tomater och oliver precis innan servering.

6

Lägg upp fisk, potatis och tzatziki på tallrikar.

Smula salladsost över potatis.