Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
1 st
Lök
500 g
Bakpotatis
60 g
Rödvinssås
(Innehåller: Sulfiter)
150 g
Kålmix
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
2 st
Vitlöksklyfta
320 g
Korv
1 st
Äpple
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
½ msk
Olja till stekning
½ msk
Mjöl till sås
2 msk
Vatten till sås
½ tsk
Socker till sås
1 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Socker till dressing
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Placera korv på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 15 min, eller tills gyllene och genomstekta.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 5–6 min, eller tills mjuk.
Tillsätt mjöl och rör runt.
Tillsätt rödvinssås, sojasås, vatten och socker och sjud i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserat.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Halvera citron.
Blanda en skvätt citronsaft, olivolja, salt och socker i en stor skål.
Vänd ner äpple och kålmix i skålen med dressing precis före servering.
Lägg upp korv, vitlöksmos och sallad på tallrikar.
Toppa korv med löksås.