Skip to main content
Sandwich på BBQ-stekta vegobitar
Sandwich på BBQ-stekta vegobitar

Sandwich på BBQ-stekta vegobitar

med krispig coleslaw och rostad potatis

3.9
(27)

I kväll frestar vi med en matig sandwich med stekta vegobitar som får underbar smak av BBQ-sås och vår egen kryddblandning som vi kallar Ay Cajun-ba. Vi serverar våra sandwich med rostad potatis, och krispig coleslaw med aioli, kål och äpple.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Sulfiter
Senap
Soja
Havre

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

300 g

Potatis

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

150 g

Förskuren spetskål

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Morot

1 st

Paprika

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller: Gluten, Vete, Senap, Soja, Havre)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

1 msk

Vatten till slaw

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till vegoprotein

1 msk

Smör till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3955 kJ
Energi (kcal)945 kcal
Fett48.1 g
varav mättat13.3 g
Kolhydrater94.2 g
varav socker27.7 g
Kostfiber8.6 g
Protein30 g
Salt4.5 g
Potassium690 mg
Calcium9 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tjocka klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, riv morot (oskalad).

Tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Blanda coleslaw
3

Blanda aioli, vatten och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Rör ner spetskål och morot och ställ åt sidan till servering.

Stek pulled beans
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.

Tillsätt paprika, pulled beans, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar till pannan. Stek tills brynt, 3–4 min.

Rör i smör och ta av stekpannan från värmen.

Tillsätt BBQ-sås och rör om.

Värm bröd
5

Under tiden, dela briochebröd på mitten och placera direkt på ugnsgallret.

Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Lägg upp potatis på tallrikar.

Fyll bröd med pulled beans och en sked coleslaw.

Servera resterande coleslaw till.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image