Skip to main content
Sallad på rostad rödbeta, pumpa och linser med lax
Sallad på rostad rödbeta, pumpa och linser med lax

Sallad på rostad rödbeta, pumpa och linser med lax

med salladsostdressing, dill & pumpakärnor

I kväll bjuder vi på en riktig vitaminbomb i form av en härligt matig sallad med massor av goda grönsaker. Rostad pumpa och rödbeta kombineras med stekta linser, grönsallad och en syrlig dressing med salladsost som pricken över i.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Ägg
Senap
Fisk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Rödbeta

½ st

Butternutpumpa

1 st

Dill

390 g

Gröna linser

(Kan innehålla spår av: Gluten)

1 st

Zucchini

1 st

Citrusfrukt

50 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Jorden Runt

(Innehåller: Ägg, Senap)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)

60 g

Salladsmix

250 g

Laxfilé

(Innehåller: Fisk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till sås

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3393 kJ
Energi (kcal)811 kcal
Fett51.2 g
varav mättat12 g
Kolhydrater41.3 g
varav socker9.9 g
Kostfiber14.4 g
Protein42.3 g
Kolesterol100 mg
Salt3.1 g
Potassium807.2 mg
Calcium39.7 mg
Iron1.2 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skala pumpa och rödbeta.

Halvera pumpa, gröp ur kärnor och tärna den i 1 cm stora bitar.

Skär rödbeta i 1 cm tunna skivor.

Häll av och skölj linser.

Rosta grönsaker
2

Placera pumpa och rödbeta på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i 20–30 min, eller tills mjuka och gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Stek grönsaker och lax
3

Under tiden, tärna zucchini i 1 cm stora bitar.

Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek zucchini och linser med Jorden Runt och en nypa salt och peppar i 4–5 min, eller tills mjuka.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt. Stek med skinnsidan ner i samma stekpanna 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. 

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda dressing
4

Blanda salladsost och vatten till en dressingliknande konsistens i en medelstor skål.

Blanda sallad
5

Skölj salladsmix.

Halvera citron.

Blanda salladsmix, olivolja, en generös skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp linser och zucchini, rostade grönsaker, lax och sallad i skålar.

Garnera med pumpakärnor och dill och servera med en klick dressing.