
I kväll bjuder vi på en riktig vitaminbomb i form av en härligt matig sallad med massor av goda grönsaker. Rostad pumpa och rödbeta kombineras med stekta linser, grönsallad och en syrlig dressing med salladsost som pricken över i.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Rödbeta
½ st
Butternutpumpa
1 st
Dill
390 g
Gröna linser
(Kan innehålla spår av: Gluten)
1 st
Zucchini
1 st
Citrusfrukt
50 g
Grekisk ost
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Jorden Runt
(Innehåller: Ägg, Senap)
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
60 g
Salladsmix
250 g
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
1 msk
Olja till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skala pumpa och rödbeta.
Halvera pumpa, gröp ur kärnor och tärna den i 1 cm stora bitar.
Skär rödbeta i 1 cm tunna skivor.
Häll av och skölj linser.

Placera pumpa och rödbeta på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i 20–30 min, eller tills mjuka och gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, tärna zucchini i 1 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek zucchini och linser med Jorden Runt och en nypa salt och peppar i 4–5 min, eller tills mjuka.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt. Stek med skinnsidan ner i samma stekpanna 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda salladsost och vatten till en dressingliknande konsistens i en medelstor skål.

Skölj salladsmix.
Halvera citron.
Blanda salladsmix, olivolja, en generös skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Lägg upp linser och zucchini, rostade grönsaker, lax och sallad i skålar.
Garnera med pumpakärnor och dill och servera med en klick dressing.