topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ryggbiff

Ryggbiff

med karamelliserad rödlök & rosésallad

Så blev det helg, och vi ska laga fantastisk mör ryggbiff, med innovativa tillbehör! Här har vi skapat ett urläckert recept där ryggbiff steks och serveras med en underbar radicchiosallad med plommon, salladslök, ricotta och hasselnötter. Vi lagar även krispiga pommes, och en ljuvlig sås med karamelliserad rödlök och balsamvinäger.

Allergener:
Nötter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Angus ryggbiff

20

Hasselnötter

(Innehåller Nötter)

80

Plommon

15

Balsamvinäger

500

Potatis

1

Vitlöksklyfta

4

Köttbuljong

1

Ekologisk citron

50

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

1

Rödlök

180

Rosésallad

1

Salladslök

Ingår inte i din leverans

2

Socker (steg 2)

½

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)724 kcal
Energi (kJ)3028 kJ
Fett34.05 g
varav mättat12.3 g
Kolhydrater60.97 g
varav socker17.6 g
Protein40.46 g
Salt1.1 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Skär (oskalad) potatis i 1 cm pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min, eller tills gyllene.

Karamellisera lök
2

Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min. Rör i balsamvinäger, köttbuljong, vatten* [1/2 dl | 1 dl], vitlök och socker* [2 tsk | 4 tsk]. Fräs i ytterligare 2-3 min tills karamelliserad.

Förbered grönsaker
3

Skär plommon i 1 cm klyftor. Bryt av blad från rosésallad. Dela större blad på hälften. Skiva salladslök tunt. Grovhacka hasselnötter. Riv en nypa citronzest och skär citron i klyftor.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda köttet med salt* och peppar*. Bryn det i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila i 5 min. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. VIKTIGT: Steken kan ätas när den har fått en fin stekyta.

Förbered sallad
5

Blanda citronzest, en skvätt citronjuice, en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt rosésallad, plommon, salladslök och blanda väl. Strö över ricotta [1/2 paket, 2P] och hasselnötter precis innan servering. Skär ryggbiff i tunna skivor. Tillsätt avrunnen köttsaft till den karamelliserade löksåsen och smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp ryggbiff och sallad på tallrikar. Toppa ryggbiffen med karamelliserad löksås. Servera pommes.