topBanner
Ryggbiff

Ryggbiff

med karamelliserad rödlök & rosésallad

Premium

Så blev det helg, och vi ska laga fantastisk mör ryggbiff, med innovativa tillbehör! Här har vi skapat ett urläckert recept där ryggbiff steks och serveras med en underbar radicchiosallad med plommon, salladslök, ricotta och hasselnötter. Vi lagar även krispiga pommes, och en ljuvlig sås med karamelliserad rödlök och balsamvinäger.

Allergener:mjölksulfiternötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

180 g

Rosésallad

80 g

Plommon

500 g

Potatis

300 g

Angus ryggbiff

50 g

Ricotta

(Innehållermjölk)

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Salladslök

1 st

Citron, ekologisk

4 g

Köttbuljong

20 g

Hasselnötter

(Innehållernötter)

Ingår inte i din leverans

2 tsk

Socker* (steg 2)

½ dl

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3103 kJ
Energi (kcal)742 kcal
Fett35 g
varav mättat10 g
Kolhydrater64 g
varav socker16 g
Kostfiber7 g
Protein42 g
Kolesterol0 mg
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Skär (oskalad) potatis i 1 cm pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min. Rör i balsamvinäger, köttbuljong, vatten* [1/2 dl | 1 dl], vitlök och socker* [2 tsk | 4 tsk]. Fräs i ytterligare 2-3 min tills karamelliserad.

3

Skär plommon i 1 cm klyftor. Bryt av blad från rosésallad. Dela större blad på hälften. Skiva salladslök tunt. Grovhacka hasselnötter. Riv en nypa citronzest och skär citron i klyftor.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda köttet med salt* och peppar*. Bryn det i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila i 5 min. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. VIKTIGT: Steken kan ätas när den har fått en fin stekyta.

5

Blanda citronzest, en skvätt citronjuice, en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt rosésallad, plommon, salladslök och blanda väl. Strö över ricotta [1/2 paket, 2P] och hasselnötter precis innan servering. Skär ryggbiff i tunna skivor. Tillsätt avrunnen köttsaft till den karamelliserade löksåsen och smaka av med salt* och peppar*.

6

Lägg upp ryggbiff och sallad på tallrikar. Toppa ryggbiffen med karamelliserad löksås. Servera pommes.