Så blev det helg, och vi ska laga fantastisk mör ryggbiff, med innovativa tillbehör! Här har vi skapat ett urläckert recept där ryggbiff steks och serveras med en underbar radicchiosallad med plommon, salladslök, ricotta och hasselnötter. Vi lagar även krispiga pommes, och en ljuvlig sås med karamelliserad rödlök och balsamvinäger.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Angus ryggbiff
20
Hasselnötter
(Innehåller Nötter)
80
Plommon
15
Balsamvinäger
500
Potatis
1
Vitlöksklyfta
4
Köttbuljong
1
Ekologisk citron
50
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
1
Rödlök
180
Rosésallad
1
Salladslök
2
Socker (steg 2)
½
Vatten (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Skär (oskalad) potatis i 1 cm pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min, eller tills gyllene.
Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min. Rör i balsamvinäger, köttbuljong, vatten* [1/2 dl | 1 dl], vitlök och socker* [2 tsk | 4 tsk]. Fräs i ytterligare 2-3 min tills karamelliserad.
Skär plommon i 1 cm klyftor. Bryt av blad från rosésallad. Dela större blad på hälften. Skiva salladslök tunt. Grovhacka hasselnötter. Riv en nypa citronzest och skär citron i klyftor.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda köttet med salt* och peppar*. Bryn det i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila i 5 min. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. VIKTIGT: Steken kan ätas när den har fått en fin stekyta.
Blanda citronzest, en skvätt citronjuice, en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt rosésallad, plommon, salladslök och blanda väl. Strö över ricotta [1/2 paket, 2P] och hasselnötter precis innan servering. Skär ryggbiff i tunna skivor. Tillsätt avrunnen köttsaft till den karamelliserade löksåsen och smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp ryggbiff och sallad på tallrikar. Toppa ryggbiffen med karamelliserad löksås. Servera pommes.