Skip to main content
Rustika vegofärsbiffar

Rustika vegofärsbiffar

med krämig svampsås och äppelsallad

I kväll frestar vi med en vegetarisk variant på en svensk klassiker. Vi steker pannbiffar på vegofärs och serverar dem med smörslungad kokt potatis, krämig svampsås och en krispig sallad med morot och äpple.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Havre
Soja
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Havre, Soja)

½ st

Lök

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)

200 g

Champinjoner

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

400 g

Småpotatis

1 st

Äpple

1 st

Bladpersilja

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

1 msk

Ketchup till biffar

¼ tsk

Salt till biffar

2 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Smör till potatis

Näringsvärden

Energi (kJ)3442 kJ
Energi (kcal)823 kcal
Fett55.3 g
varav mättat33 g
Kolhydrater56.3 g
varav socker20.2 g
Kostfiber13.6 g
Protein23.8 g
Salt4.2 g
Potassium428.8 mg
Calcium7.4 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med salt och en nypa peppar. Sätt åt sidan under lock.  

Stek vegobiffar
2

Under tiden, riv lök grovt.

Blanda vegofärs, lök, ketchup och salt i en stor skål.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Lägg i en rågad matsked med färs direkt i stekpannan och platta till den för att göra rustika biffar (2 per person).

Stek i 2–3 min, eller tills brynta och genomstekta.

Ställ åt sidan på en tallrik och täck med folie.

Stek svamp
3

Under tiden, finhacka svamp.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den) och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek svamp i 3–4 min, tills gyllene och brynt. Krydda med en nypa salt.

Förbered sallad
4

Under tiden, skär äpple i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Grovhacka persilja.

Blanda äpple, morot, persilja och en nypa salt i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Laga sås
5

Sänk värmen på stekpannan till låg värme.

Rör i matlagningsgrädde, sojasås, salt och en generös nypa peppar. Sjud tills den ska serveras, ca 1–2 min.

Vänd potatis med smör i kastrullen precis innan servering.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Servera
6

Lägg upp vegobiffar, potatis och äppelsallad på tallrikar.

Ringla svampsås över biffarna.