topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Röd böncurry

Röd böncurry

med krispig gurksallad och svalkande yoghurt

I kväll bjuder vi på en böncurry med kidneybönor, matlagningsgrädde, vitlök, ingefära, chili och vår egen kryddblandning som vi kallar Ginger Ninja. Härliga tillbehör är fluffigt ris, en krispig gurksallad med tomat och cashewnötter, och svalkande yoghurt.

Taggar:
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Senap
Ägg
Nötter
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Röd chili

2 st

Tomat

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

1 portionspåse

Koriander

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Kidneybönor

2 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

2 tsk

Ingefära

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 burk

Tomatpuré

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

1.5 dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3444 kJ
Energi (kcal)823 kcal
Fett37.4 g
varav mättat13.9 g
Kolhydrater91.3 g
varav socker15.4 g
Protein22 g
Salt6.2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Häll av och skölj kidneybönor.

Kärna ur och finhacka chili.

Riv vitlök och oskalad ingefära fint.

Fräs kryddor
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs vitlök, ingefära, chili, tomatpuré och Ginger Ninja i 1-2 min, tills väldoftande.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka curry
4

Tillsätt kidneybönor, grönsaksbuljong, matlagningsgrädde, vatten, salt och peppar till stekpannan.

Koka på medelvärme i 15 min. Rör då och då.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om curryn verkar tjock.

Blanda gurksallad
5

Under tiden, grovhacka koriander, gurka, tomat och cashewnötter.

Blanda tomat, gurka, cashewnötter, olivolja, en generös nypa salt och peppar i en skål.

Servera
6

Lägg upp ris och röd böncurry i skålar.

Toppa med yoghurt, en nypa malen peppar och koriander.

Servera med gurksallad vid sidan av.