I kväll bjuder vi på en böncurry med kidneybönor, matlagningsgrädde, vitlök, ingefära, chili och vår egen kryddblandning som vi kallar Ginger Ninja. Härliga tillbehör är fluffigt ris, en krispig gurksallad med tomat och cashewnötter, och svalkande yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Röd chili
2 st
Tomat
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
1 portionspåse
Koriander
20 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
1 st
Gurka
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 paket
Kidneybönor
2 st
Vitlöksklyfta
150 g
Basmatiris
2 tsk
Ingefära
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 burk
Tomatpuré
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
1.5 dl
Vatten till sås
½ tsk
Salt till sås
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Häll av och skölj kidneybönor.
Kärna ur och finhacka chili.
Riv vitlök och oskalad ingefära fint.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs vitlök, ingefära, chili, tomatpuré och Ginger Ninja i 1-2 min, tills väldoftande.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt kidneybönor, grönsaksbuljong, matlagningsgrädde, vatten, salt och peppar till stekpannan.
Koka på medelvärme i 15 min. Rör då och då.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om curryn verkar tjock.
Under tiden, grovhacka koriander, gurka, tomat och cashewnötter.
Blanda tomat, gurka, cashewnötter, olivolja, en generös nypa salt och peppar i en skål.
Lägg upp ris och röd böncurry i skålar.
Toppa med yoghurt, en nypa malen peppar och koriander.
Servera med gurksallad vid sidan av.