topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Röd böncurry

Röd böncurry

med krispig gurksallad och svalkande yoghurt

Ikväll bjuder vi på en böncurry med cannelinibönor, kokosmjölk, vitlök, ingefära, chili och vår egen kryddblandning som vi kallar Saha-ras. Härliga tillbehör är fluffigt ris, en krispig gurksallad med tomat och cashewnötter, och svalkande yoghurt.

Taggar:
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Selleri
Mjölk
Nötter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Kidneybönor

1 st

Ingefära

2 st

Vitlöksklyfta

200 ml

Kokosmjölk

1 burk

Tomatpuré

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

2 st

Tomat

1 st

Gurka

½ st

Röd chili

1 portionspåse

Koriander

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

150 g

Basmatiris

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 4)

1.5 dl

Vatten (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3154 kJ
Energi (kcal)754 kcal
Fett31.7 g
varav mättat19.6 g
Kolhydrater88.7 g
varav socker14.7 g
Protein20.1 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered råvaror
2

Häll av och skölj kidneybönor.

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. 

Riv vitlök och oskalad ingefära fint.

Fräs kryddor
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs vitlök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], chili, tomatpuré och Ginger Ninja i 1-2 min, tills väldoftande.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka curry
4

Tillsätt kidneybönor, grönsaksbuljong, kokosmjölk, vatten [11/2 dl | 3 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar till stekpannan. 

Koka på medelvärme i 15 min. Rör då och då.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om curryn verkar tjock.

Blanda gurksallad
5

Under tiden, grovhacka koriander, gurka, tomat och cashewnötter.

Blanda tomat, gurka, cashewnötter, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en generös nypa salt och peppar i en skål.

Servera
6

Lägg upp ris och röd böncurry i skålar och strö över koriander.

Toppa med yoghurt och en nypa malen peppar.

Servera med gurksallad.