Ikväll bjuder vi på en böncurry med cannelinibönor, kokosmjölk, vitlök, ingefära, chili och vår egen kryddblandning som vi kallar Saha-ras. Härliga tillbehör är fluffigt ris, en krispig gurksallad med tomat och cashewnötter, och svalkande yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Kidneybönor
1 st
Ingefära
2 st
Vitlöksklyfta
200 ml
Kokosmjölk
1 burk
Tomatpuré
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
2 st
Tomat
1 st
Gurka
½ st
Röd chili
1 portionspåse
Koriander
20 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)
150 g
Basmatiris
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 4)
1.5 dl
Vatten (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Häll av och skölj kidneybönor.
Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].
Riv vitlök och oskalad ingefära fint.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs vitlök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], chili, tomatpuré och Ginger Ninja i 1-2 min, tills väldoftande.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt kidneybönor, grönsaksbuljong, kokosmjölk, vatten [11/2 dl | 3 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar till stekpannan.
Koka på medelvärme i 15 min. Rör då och då.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om curryn verkar tjock.
Under tiden, grovhacka koriander, gurka, tomat och cashewnötter.
Blanda tomat, gurka, cashewnötter, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en generös nypa salt och peppar i en skål.
Lägg upp ris och röd böncurry i skålar och strö över koriander.
Toppa med yoghurt och en nypa malen peppar.
Servera med gurksallad.