
Vill du känna dig som en äkta mästerkock och bjuda någon du tycker om på en riktigt god middag? Då har vi det perfekta receptet. Vi bryner prosciuttolindad fläskytterfilé i stekpannan och låter sedan köttet bli mört i ugnen. Vi rostar också pommes som får sällskap av en lyxig tryffelolja och gör en klassisk grönsallad med körsbärstomater. En smakrik rödvinssås med schalottenlök fulländar denna festmåltid.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ st
Rosmarin
½ st
Lök
125 g
Körsbärstomater
60 g
Rödvinssås
(Innehåller: Sulfiter)
300 g
Fläskytterfilé
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)
8 ml
Tryffelolja
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
50 g
Prosciutto
40 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 st
Sallad
½ msk
Olja till stekning
2 msk
Olja till sallad
½ tsk
Socker till sallad
½ msk
Olja till sås
½ dl
Vatten till sås

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–30 min, eller tills gyllene och mjuka.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.Rosta pinjenötter i 2–3 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.

Lägg prosciutto på en skärbräda och linda in fläskytterfilé så att den blir helt täckt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.Stek kött i i 1–2 min per sida, tills brynt.
Lägg över på en plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.Rosta i ugnen i 12–15 min, tills genomstekt.
Låt köttet vila i ett foliepaket i ett par minuter eller tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Under tiden, separera och skölj salladsblad. Riv dem i grova bitar.
Halvera körsbärstomater.
Lägg sallad, körsbärstomater, olivolja, socker, en nypa salt och peppar i en stor skål.
Vänd runt allt precis innan servering.

Finhacka schalottenlök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Plocka och finhacka rosmarinblad.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.Stek schalottenlök, rosmarin och vitlök i 1 min.
Sänk till medellåg värme och tillsätt rödvinssås, vatten, en nypa salt och peppar.Sjud i 1–2 min, tills något tjocknat.

Ringla tryffelolja över rostade pommes och vänd runt.

Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp kött och pommes på tallrikar.
Ringla rödvinssås över köttet, toppa pommes med finriven ost.
Servera med sallad toppad med pinjenötter.