Skip to main content
Prosciuttolindad fläskytterfilé

Prosciuttolindad fläskytterfilé

med tryffelpommes och rödvinssås

4.8
(21)

Vill du känna dig som en äkta mästerkock och bjuda någon du tycker om på en riktigt god middag? Då har vi det perfekta receptet. Vi bryner prosciuttolindad fläskytterfilé i stekpannan och låter sedan köttet bli mört i ugnen. Vi rostar också pommes som får sällskap av en lyxig tryffelolja och gör en klassisk grönsallad med körsbärstomater. En smakrik rödvinssås med schalottenlök fulländar denna festmåltid.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt
Antal portioner

½ st

Rosmarin

½ st

Lök

125 g

Körsbärstomater

60 g

Rödvinssås

(Innehåller: Sulfiter)

300 g

Fläskytterfilé

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)

8 ml

Tryffelolja

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

50 g

Prosciutto

40 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

1 st

Sallad

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

2 msk

Olja till sallad

½ tsk

Socker till sallad

½ msk

Olja till sås

½ dl

Vatten till sås

Energi (kJ)3528 kJ
Energi (kcal)843 kcal
Fett48.2 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater53.4 g
varav socker9.5 g
Kostfiber6.8 g
Protein52.3 g
Salt2.4 g
Potassium1150 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–30 min, eller tills gyllene och mjuka.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.Rosta pinjenötter i 2–3 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.

Stek kött
2

Lägg prosciutto på en skärbräda och linda in fläskytterfilé så att den blir helt täckt.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.Stek kött i i 1–2 min per sida, tills brynt.

Lägg över på en plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.Rosta i ugnen i 12–15 min, tills genomstekt.

Låt köttet vila i ett foliepaket i ett par minuter eller tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda sallad
3

Under tiden, separera och skölj salladsblad. Riv dem i grova bitar.

Halvera körsbärstomater.

Lägg sallad, körsbärstomater, olivolja, socker, en nypa salt och peppar i en stor skål.

Vänd runt allt precis innan servering.

Laga rödvinssås
4

Finhacka schalottenlök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka och finhacka rosmarinblad.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.Stek schalottenlök, rosmarin och vitlök i 1 min.

Sänk till medellåg värme och tillsätt rödvinssås, vatten, en nypa salt och peppar.Sjud i 1–2 min, tills något tjocknat.

Tillsätt tryffelolja
5

Ringla tryffelolja över rostade pommes och vänd runt.

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp kött och pommes på tallrikar.

Ringla rödvinssås över köttet, toppa pommes med finriven ost.

Servera med sallad toppad med pinjenötter.