Kinesisk ugnsstekt hoisinkyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Kinesisk ugnsstekt hoisinkyckling

med sesampotatis och syltade rädisor

Hoisinsås görs på fermenterade sojabönor och är med sin goda umamismak en klassiker i det kinesiska köket. Här använder vi för att smaksätta kycklingen som spelar huvudrollen i kvällens middag. Vi serverar den på en bädd av rostad sesampotatis med syltade rädisor, salladslök och gurka och toppar med asiatisk majonnäs.

Taggar:
10 min prep
Under 650 kcal
Mjölkfri
Comfort Food
Allergener:
Sesam
Gluten
Soja
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

500 g

Potatis

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

1 st

Gurka

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

1 st

Salladslök

½ st

Röd chili

1 st

Lime

75 g

Rädisor

60 g

Hoisinsås

(Innehåller: Sesam, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2704 kJ
Energi (kcal)646 kcal
Fett24.4 g
varav mättat3.4 g
Kolhydrater65.6 g
varav socker15.8 g
Protein43 g
Salt3.9 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Lägg över kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper när det återstår 19 min av potatisens tillagningstid.

Krydda med salt och tillaga i ugnen i 17–19 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

3

Under tiden, skär rädisor i kvartar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Halvera lime.

Skär gurka i 1 cm tjocka halvmånar.

4

Blanda en generös skvätt limesaft med socker och salt i en liten skål.

Vänd rädisor i lagen och ställ åt sidan.

Häll av lag innan servering.

5

Använd två gafflar för att riva den färdiga kycklingen i mindre bitar precis innan servering.

Blanda kyckling med hoisinsås.

Vänd potatis med sesamfrön.

6

Lägg upp potatis i djupa tallrikar och toppa med kyckling, rädisor, salladslök, chili och gurka.

Ringla asiatisk majonnäs över kyckling.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.