Hoisinsås görs på fermenterade sojabönor och är med sin goda umamismak en klassiker i det kinesiska köket. Här använder vi för att smaksätta kycklingen som spelar huvudrollen i kvällens middag. Vi serverar den på en bädd av rostad sesampotatis med syltade rädisor, salladslök och gurka och toppar med asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
500 g
Potatis
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 st
Gurka
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)
1 st
Salladslök
½ st
Röd chili
1 st
Lime
75 g
Rädisor
60 g
Hoisinsås
(Innehåller: Sesam, Soja, Gluten, Vete)
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Lägg över kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper när det återstår 19 min av potatisens tillagningstid.
Krydda med salt och tillaga i ugnen i 17–19 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skär rädisor i kvartar.
Skär salladslök i tunna skivor.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Halvera lime.
Skär gurka i 1 cm tjocka halvmånar.
Blanda en generös skvätt limesaft med socker och salt i en liten skål.
Vänd rädisor i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lag innan servering.
Använd två gafflar för att riva den färdiga kycklingen i mindre bitar precis innan servering.
Blanda kyckling med hoisinsås.
Vänd potatis med sesamfrön.
Lägg upp potatis i djupa tallrikar och toppa med kyckling, rädisor, salladslök, chili och gurka.
Ringla asiatisk majonnäs över kyckling.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.