Skip to main content
Kinesisk ugnsstekt hoisinkyckling
Kinesisk ugnsstekt hoisinkyckling

Kinesisk ugnsstekt hoisinkyckling

med sesampotatis och syltade rädisor

Hoisinsås görs på fermenterade sojabönor och är med sin goda umamismak en klassiker i det kinesiska köket. Här använder vi för att smaksätta kycklingen som spelar huvudrollen i kvällens middag. Vi serverar den på en bädd av rostad sesampotatis med syltade rädisor, salladslök och gurka och toppar med asiatisk majonnäs.

Taggar:
10 min prep
Under 650 kcal
Mjölkfri
Comfort Food
Allergener:
Sesam
Gluten
Soja
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

500 g

Potatis

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

1 st

Gurka

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Sesam, Gluten, Soja, Vete)

1 st

Salladslök

½ st

Röd chili

1 st

Lime

75 g

Rädisor

60 g

Hoisinsås

(Innehåller: Sesam, Gluten, Soja, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

Näringsvärden

Energi (kJ)2704 kJ
Energi (kcal)646 kcal
Fett24.4 g
varav mättat3.4 g
Kolhydrater65.6 g
varav socker15.8 g
Kostfiber6.1 g
Protein43 g
Salt3.9 g
Potassium1150 mg
Calcium13.4 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Ugnsstek kyckling
2

Lägg över kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper när det återstår 19 min av potatisens tillagningstid.

Krydda med salt och tillaga i ugnen i 17–19 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skär rädisor i kvartar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Halvera lime.

Skär gurka i 1 cm tjocka halvmånar.

Sylta rädisor
4

Blanda en generös skvätt limesaft med socker och salt i en liten skål.

Vänd rädisor i lagen och ställ åt sidan.

Häll av lag innan servering.

Riv isär kyckling
5

Använd två gafflar för att riva den färdiga kycklingen i mindre bitar precis innan servering.

Blanda kyckling med hoisinsås.

Vänd potatis med sesamfrön.

Servera
6

Lägg upp potatis i djupa tallrikar och toppa med kyckling, rädisor, salladslök, chili och gurka.

Ringla asiatisk majonnäs över kyckling.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.