
På med förklädet och kockmössan och kavla upp ärmarna. Våra kakor passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Bjud på något snabbt, hembakat och jättegott till söndagskaffet! Vår färdiga kakmix får smak av pistagenötter, och när kakan svalnat garnerar vi med en härlig citrusfrosting och mer pistagenötter för lite crunch.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
600 g
Sockerkaksmix
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
150 g
Färskost
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Florsocker
(Kan innehålla spår av: Soja, Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Lupin)
60 g
Pistagenötter
(Innehåller: Nötter, pistagenötter Kan innehålla spår av: Gluten, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Sesam, Råg, Spelt)
1 st
Citrusfrukt

Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Finhacka pistagenötter. Spara hälften av dem i en skål till topping.

Blanda resterande pistagenötter och kakmix i en stor skål.
Häll kakmixen i en kakform med bakplåtspapper.
Platta till med en slickepott. Grädda i ugnen i 30–35 min.
TIPS: 1) Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas. 2) Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.

Halvera citrusfrukt.
Blanda färskost, florsocker och en generös skvätt citrussaft i en liten skål till en slät kräm.

Låt kakan svalna före servering.
Bre frosting över kakan.
Toppa med pistagenötter.