HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPestodressad Tagliatelle
topBanner
Pestodressad tagliatelle

Pestodressad tagliatelle

med rostade grönsaker och färsk basilika

Pestodressad tagliatelle, låter det inte bara fantastisk? Vi lagar en underbart krämig sås med pesto, crème fraiche, citronzest och grönsaksbuljong. Vi blandar såsen med tagliatelle och ugnsrostad tomat och zucchini. Vi toppar härligheterna med riven ost och färsk basilika, och så är maten färdig!

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:MjölkSulfiterÄggGlutenVete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ekologisk citron

1 portionspåse

Basilika

½ paket

Crème fraiche

(InnehållerMjölk)

8 g

Grönsaksbuljong

½ st

Zucchini

2 st

Tomat

60 g

Pesto, grön

(InnehållerMjölk, Sulfiter)

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

250 g

Tagliatelle

(InnehållerÄgg, Gluten, VeteKan innehållaSoja, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)750 kcal
Energi (kJ)3140 kJ
Fett38.28 g
varav mättat12.5 g
Kolhydrater81.62 g
varav socker8.9 g
Protein20.68 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär zucchini [½ st, 2P] i halvmånar. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i ca 15 min, eller tills de är mjuka.

2

Koka upp saltat vatten* i en stor kastrull. Finhacka vitlök. Riv citronzest [¼ tsk | ½ tsk] och skär sen citron i klyftor. Grovhacka basilika.

3

När det återstår ca 5 min av grönsakernas tillagningstid, koka pasta i 2-3 min eller tills den är 'al dente'. Spara lite pastavatten [1 msk | 2 msk], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla eventuellt över lite olivolja*.

4

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1 min. Rör i crème fraiche [1/2 paket, 2P], citronzest, grönsaksbuljong och pastavatten. Rör om och sjud i 1-2 min, eller tills såsen är uppvärmd. 

5

Rör i pesto, ugnsrostad tomat och zucchini samt pastan i såsen. Blanda väl. Tillsätt en skvätt citronjuice och smaka av med en nypa salt* och peppar*.

6

Lägg upp pestodressad tagliatelle i djupa tallrikar. Strö över riven ost och basilika. Servera citronklyftor.