Persiljebiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Persiljebiffar

Persiljebiffar

med nötfärs, krispig sallad och krämig potatissallad

Sätt färg på vardagslunken med harmoniskt saftiga persiljebiffar som tillsammans med en krämig potatissallad kommer sätta dig i kulinarisk trance. Servera med en krispig sallad och avnjut i sakta mak – den här måltiden vill du inte ska ta slut.

Taggar:
Under 650 kcal

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Rödlök

1

Kruspersilja

1

Citron

250

Nötfärs

75

Rädisor

90

Sallad

75

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

½

Salt

2

Vetemjöl

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)306 kcal
Energi (kJ)1280 kJ
Fett16.46 g
varav mättat7 g
Kolhydrater9.77 g
varav socker10.6 g
Protein29.85 g
Salt1.6 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Dela potatis (skalning valfritt) på hälften. Lägg halvorna i en stor kastrull och täck med vatten. Krydda med en nypa salt* och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 20-25 min.

Blanda köttfärs
2

Skiva rödlök tunt. Finhacka persilja. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Blanda nötfärs, panko, ägg*, salt* [1/2 tsk, 2 pers, | 1 tsk, 4 pers] och hälften av persiljan i en skål. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Stek biffar
3

Forma färsen till jämnstora biffar - en biff per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök i 3-4 min tills den mjukat. Fös löken åt sidan i pannan och stek biffarna i 4-5 min på varje sida tills de är genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered sallad
4

Skiva rädisor [1/2 påse, 2 pers] och gemsallad tunt. Blanda dem i en skål tillsammans med en skvätt olivolja* och citronjuice. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Blanda potatissallad
5

Häll av potatisen när den är färdigkokt. Blanda den sedan med citronzest, hälften av gräddfilen och den resterande persiljan (spara lite till garnering). Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp en persiljebiff, lök och krämig potatissallad på varje tallrik tillsammans med krispig sallad. Garnera med persilja och servera med resterande gräddfil och citronklyftor vid sidan av.