topBanner
Persiljebiffar

Persiljebiffar

med nötfärs, krispig sallad och krämig potatissallad

Sätt färg på vardagslunken med harmoniskt saftiga persiljebiffar som tillsammans med en krämig potatissallad kommer sätta dig i kulinarisk trance. Servera med en krispig sallad och avnjut i sakta mak – den här måltiden vill du inte ska ta slut.

Taggar:Under 600 kcal
Allergener:äggmjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Rödlök

1 påse

Kruspersilja

1 st

Citron

250 g

Nötfärs

75 g

Rädisor

1 st

Gemsallad

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

½ tsk

Salt*

2 msk

Vetemjöl*

(Innehållergluten)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2473 kJ
Energi (kcal)591 kcal
Fett22 g
varav mättat10 g
Kolhydrater61 g
varav socker20 g
Protein38 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Dela potatis (skalning valfritt) på hälften. Lägg halvorna i en stor kastrull och täck med vatten. Krydda med en nypa salt* och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 20-25 min.

2

Skiva rödlök tunt. Finhacka persilja. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Blanda nötfärs, panko, ägg*, salt* [1/2 tsk, 2 pers, | 1 tsk, 4 pers] och hälften av persiljan i en skål. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

3

Forma färsen till jämnstora biffar - en biff per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök i 3-4 min tills den mjukat. Fös löken åt sidan i pannan och stek biffarna i 4-5 min på varje sida tills de är genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Skiva rädisor [1/2 påse, 2 pers] och gemsallad tunt. Blanda dem i en skål tillsammans med en skvätt olivolja* och citronjuice. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Häll av potatisen när den är färdigkokt. Blanda den sedan med citronzest, hälften av gräddfilen och den resterande persiljan (spara lite till garnering). Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

6

Lägg upp en persiljebiff, lök och krämig potatissallad på varje tallrik tillsammans med krispig sallad. Garnera med persilja och servera med resterande gräddfil och citronklyftor vid sidan av.