Pärlcouscous med prosciutto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pärlcouscous med prosciutto

Pärlcouscous med prosciutto

pesto, rostade tomater och grekisk salladsost

Italien eller Grekland? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen använda ingredienser från båda länderna! Vi kokar pärlcouscous som vi blandar pesto, rostade tomater, zucchini & rödlök. Vi toppar med med krispig prosciutto, basilika & grekisk salladsost.

Taggar:
Snabb
Lättlagad
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

125

Körsbärstomater

1

Zucchini

2

Rödlök

15

Balsamvinäger

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

4

Grönsaksbuljong

50

Prosciutto

1

Basilika

100

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

100

Grekisk salladsost

30

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

1

Socker (steg 1)

4

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)508 kcal
Energi (kJ)2126 kJ
Fett12.3 g
varav mättat2.7 g
Kolhydrater71.9 g
varav socker12.5 g
Protein21.2 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Halvera körsbärstomater. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Skär rödlök i klyftor. Placera körsbärstomater på ena sidan av en plåt, och zucchini och rödlök på den andra. Blanda grönsakerna med lite olivolja*, salt* och peppar*. Tillsätt balsamvinäger och socker* [1 tsk | 2 tsk] till tomaterna. Rosta i 15 min överst i ugnen.

Koka pärlcouscous
2

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd.

Rosta prosciutto
3

Fördela prosciutto på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta tills krispiga, 8-10 min.TIPS: Var noga med att det ska vara avstånd mellan bitarna. 

Tillsätt pärlcouscous & spenat
4

Skölj spenat. Grovhacka basilika. Smula grekisk salladsost. Blanda färdig pärlcouscous med spenat tills spenaten har mjuknat.

Tillsätt grönsaker
5

När grönsakerna är färdiga, tillsätt pesto [1/2 paket, 2P], zucchini, rödlök, hälften av tomaterna, hälften av basilikan, och hälften av den smulade grekiska salladsosten till kastrullen. Blanda väl och krydda med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous i skålar. Toppa med resterande grekisk salladsost och rostade tomater. Bryt prosciutto i små bitar och toppa skålarna med prosciutto och resterande basilika.