HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPärlcouscous Med Prosciutto
topBanner
Pärlcouscous med prosciutto

Pärlcouscous med prosciutto

pesto, rostade tomater och grekisk salladsost

Italien eller Grekland? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen använda ingredienser från båda länderna! Vi kokar pärlcouscous som vi blandar pesto, rostade tomater, zucchini & rödlök. Vi toppar med med krispig prosciutto, basilika & grekisk salladsost.

Taggar:SnabbLättlagad
Allergener:sulfiterglutensellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

125 g

Körsbärstomater

2 st

Zucchini

15 ml

Rödlök

170 g

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

4 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

50 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 portionspåse

Prosciutto

100 g

Basilika

30 g

Spenat

1 tsk

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

4 dl

Pesto, grön

(Innehållersulfiter, mjölk)

Ingår inte i din leverans

Socker* (steg 1)

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)508.105 kcal
Energi (kJ)2125.9111 kJ
Fett12.3073 g
varav mättat2.7 g
Kolhydrater71.86 g
varav socker12.5 g
Protein21.1963 g
Salt2.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Halvera körsbärstomater. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Skär rödlök i klyftor. Placera körsbärstomater på ena sidan av en plåt, och zucchini och rödlök på den andra. Blanda grönsakerna med lite olivolja*, salt* och peppar*. Tillsätt balsamvinäger och socker* [1 tsk | 2 tsk] till tomaterna. Rosta i 15 min överst i ugnen.

2

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd.

3

Fördela prosciutto på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta tills krispiga, 8-10 min.TIPS: Var noga med att det ska vara avstånd mellan bitarna. 

4

Skölj spenat. Grovhacka basilika. Smula grekisk salladsost. Blanda färdig pärlcouscous med spenat tills spenaten har mjuknat.

5

När grönsakerna är färdiga, tillsätt pesto [1/2 paket, 2P], zucchini, rödlök, hälften av tomaterna, hälften av basilikan, och hälften av den smulade grekiska salladsosten till kastrullen. Blanda väl och krydda med salt* och peppar*.

6

Lägg upp pärlcouscous i skålar. Toppa med resterande grekisk salladsost och rostade tomater. Bryt prosciutto i små bitar och toppa skålarna med prosciutto och resterande basilika.