Pannstekta rotsellerifritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekta rotsellerifritters

Pannstekta rotsellerifritters

med rostad potatis och zucchinisallad

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Grönt och gott är ledorden för kvällens middag! Vi steker fritters – grönsaksbiffar på rotselleri som smaksätts med vitlök och persilja och blir knaprigt gyllenbruna i pannan. Samtidigt ugnsrostar vi potatis och blandar en citrondoftande zucchinisallad med rucola som vi toppar med rostade pinejnötter. En klick krämig aioli fulländar rätten.

Taggar:
Lågkalori
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Mjölk
Ägg
Senap
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Rotselleri

(Innehåller Selleri)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

½ st

Lök

1 st

Zucchini

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

½ st

Citron

400 g

Småpotatis

40 g

Rucola

1 portionspåse

Kruspersilja

4 g

Vitlöksflörter

30 g

Pistagenötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

2 st

Ägg (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2908 kJ
Energi (kcal)695 kcal
Fett40.9 g
varav mättat7.3 g
Kolhydrater56.4 g
varav socker11.6 g
Protein22 g
Salt4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis (oskalad) och placera den på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka persilja.

Finhacka lök [1/2 st, 2P].

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Skala och riv rotselleri grovt.

Blanda fritterssmet
3

Blanda rotselleri, grönsaksbuljong, Vitlöksflörter, persilja, ost, lök, ägg [2 st | 4 st], mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa peppar till en smet i en stor skål.

Blanda sallad
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över i en liten skål.

Skölj rucola.

Skala zucchini i långa band med en potatisskalare.

Blanda olivolja [1/2 msk | 1 msk], en skvätt citronsaft, salt [1⁄4 tsk | ½ tsk] och en nypa peppar i en skål.

Vänd rucola och zucchini med dressing precis före servering.

Stek fritters
5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Klicka ut smet till fritters med en sked (2 per person).

Platta till med en stekspade och stek i 3–4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och upprepa med resterande smet.

TIPS: Vänd inte fritters för tidigt, då kan de gå sönder.

Servera
6

Lägg upp fritters på tallrikar.

Servera med zucchinisallad toppad med pinjenötter och rostad potatis med aioli.