Pannstekta koftas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekta koftas

Pannstekta koftas

med tomatbulgur och vispad ostdressing

Ikväll lagar vi ljuvliga koftas som får et spännande twist av att färsen innehåller Panamat och vitlök. Färgstarka och inbjudande tillbehör är bulgur kokad med tomatpuré och kycklingbuljong, en fräsch sallad med tomat och gurka, och en underbar ostdressing.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Panamat

12.5 g

Pankoströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

1 st

Gurka

2 st

Tomat

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

½ burk

Tomatpuré

1 st

Citron

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

1 tsk

Socker (steg 1)

1 st

Ägg (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)785 kcal
Energi (kJ)3284 kJ
Fett44.3 g
varav mättat22.6 g
Kolhydrater46.4 g
varav socker13.6 g
Protein42.7 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.

Tillsätt tomatpuré [½ burk, 2P], kycklingbuljong, socker [1 tsk | 2 tsk], vatten [21/2 dl | 5 dl] och bulgur, och koka upp.

Sänk till medelvärme och sjud i 10 min eller tills vattnet är absorberat.

Forma koftas
2

Under tiden, riv eller pressa vitlök fint.

Blanda blandfärs, Panamat, ägg [1 st | 2 st], panko [½ paket, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vitlök i en skål. Krydda med peppar.

Forma färsen till 6 cm långa och 2,5 cm breda biffar (3 per person) och placera på en tallrik.

Stek koftas
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt biffar och stek, vänd regelbundet, i 2-3 min eller tills brynt. 

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6-7 min, eller tills genomstekt. 

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda ostdressing
4

Samtidigt, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Pressa citronjuice [1 msk | 2 msk] i en skål. Tillsätt yoghurt och smulad salladsost. Mosa salladsost med en gaffel, tillsätt vatten [1 msk | 2 msk] och vispa i 2 min.

Smaksätt färdig bulgur med citronjuice och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Förbered sallad
5

Skär tomat i 2 cm breda klyftor.

Skär gurka i tunna skivor. 

Blanda gurka, tomat, en nypa salt och en skvätt olivolja i en skål.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar. 

Toppa med koftas och sallad.

Servera med ostdressing.