
Pannstekta koftas
med tomatbulgur och vispad ostdressing
Ikväll lagar vi ljuvliga koftas som får et spännande twist av att färsen innehåller Panamat och vitlök. Färgstarka och inbjudande tillbehör är bulgur kokad med tomatpuré och kycklingbuljong, en fräsch sallad med tomat och gurka, och en underbar ostdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
250 g
Blandfärs
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Panamat
12.5 g
Panko ströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
1 st
Gurka
2 st
Tomat
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
½ burk
Tomatpuré
1 st
Citron
Ingår inte i din leverans
2.5 dl
Vatten (steg 1)
1 tsk
Socker (steg 1)
1 st
Ägg (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Köksredskap
Instruktioner
Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.
Tillsätt tomatpuré [½ burk, 2P], kycklingbuljong, socker [1 tsk | 2 tsk], vatten [21/2 dl | 5 dl] och bulgur, och koka upp.
Sänk till medelvärme och sjud i 10 min eller tills vattnet är absorberat.
Under tiden, riv eller pressa vitlök fint.
Blanda blandfärs, Panamat, ägg [1 st | 2 st], panko [½ paket, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vitlök i en skål. Krydda med peppar.
Forma färsen till 6 cm långa och 2,5 cm breda biffar (3 per person) och placera på en tallrik.
Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt biffar och stek, vänd regelbundet, i 2-3 min eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6-7 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Samtidigt, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Pressa citronjuice [1 msk | 2 msk] i en skål. Tillsätt yoghurt och smulad salladsost. Mosa salladsost med en gaffel, tillsätt vatten [1 msk | 2 msk] och vispa i 2 min.
Smaksätt färdig bulgur med citronjuice och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Skär tomat i 2 cm breda klyftor.
Skär gurka i tunna skivor.
Blanda gurka, tomat, en nypa salt och en skvätt olivolja i en skål.
Lägg upp bulgur i skålar.
Toppa med koftas och sallad.
Servera med ostdressing.