
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig gräslökssås med Oatlys växtbaserade iMat, gräslök och buljong. Sejen får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. Vitlöksstekta gröna bönor och zucchini, och potatisstomp passar perfekt till den mustiga gräslökssåsen.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Potatis
75 g
Haricots verts
1 portionspåse
Gräslök
½ st
Zucchini
½ st
Citrusfrukt
1 st
Vitlöksklyfta
125 ml
Oatly iMat
(Innehåller: Gluten)
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
½ msk
Olivolja (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 msk
Mjölk (steg 1)

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis grovt med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Under tiden, ansa haricots verts [1/2 påse, 2P].
Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka gräslök.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek haricots verts och zucchini i 4-5 min, tills mjuka.
Tillsätt vitlök, en skvätt citronjuice, salt och peppar. Stek i ytterligare 1 min, eller tills vitlök är väldoftande. Lägg över till en skål med lock.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.

Under tiden, blanda iMat [1/2 paket, 2P], gräslök och grönsaksbuljong i en liten skål.
TIPS 2P: Använd kvarvarande iMat i ditt morgonkaffe för en utsökt krämig smak.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 2-3 min. Vänd den försiktigt, och tillsätt gräslökssås.
Stek i ytterligare 3-4 min, tills genomstekt. Smaka av med salt och peppar.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp potatisstomp, sej och vitlöksgrönsaker på tallrikar.
Ringla gräslökssås över fisken.
Servera med citronklyftor.

