Pannstekt sej och potatisstomp
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt sej och potatisstomp

Pannstekt sej och potatisstomp

med krämig gräslökssås på iMat

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig gräslökssås med Oatlys växtbaserade iMat, gräslök och buljong. Sejen får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. Vitlöksstekta gröna bönor och zucchini, och potatisstomp passar perfekt till den mustiga gräslökssåsen.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Allergener:
Gluten
Fisk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

75 g

Haricots verts

1 portionspåse

Gräslök

½ st

Zucchini

½ st

Citron

1 st

Vitlöksklyfta

125 ml

Oatly iMat

(Innehåller Gluten)

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 msk

Mjölk (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1933 kJ
Energi (kcal)462 kcal
Fett14.4 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater54 g
varav socker9.1 g
Protein28.8 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör potatisstomp
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis grovt med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör för att göra moset extra krämigt. 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, ansa haricots verts [1/2 påse, 2P].

Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka gräslök.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek haricots verts och zucchini i 4-5 min, tills mjuka.

Tillsätt vitlök, en skvätt citronjuice, salt och peppar. Stek i ytterligare 1 min, eller tills vitlök är väldoftande. Lägg över till en skål med lock.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.

Blanda gräslökssås
4

Under tiden, blanda iMat [1/2 paket, 2P], gräslök och grönsaksbuljong i en liten skål.

TIPS 2P: Använd kvarvarande iMat i ditt morgonkaffe för en utsökt krämig smak. 

Stek fisk
5

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och peppar.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 2-3 min. Vänd den försiktigt, och tillsätt gräslökssås.

Stek i ytterligare 3-4 min, tills genomstekt. Smaka av med salt och peppar.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp potatisstomp, sej och vitlöksgrönsaker på tallrikar.

Ringla gräslökssås över fisken.

Servera med citronklyftor.