
Pannstekt kyckling
med rostade grönsaker och krämig pepparsås
Vem kan säga nej till kyckling, rostad potatis och grönsaker, och en fantastisk pepparsås? Vi rostar potatis, rödlök, morot och paprika som vi har kryddat med vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Medelhavets Pärla. Samtidigt steker vi kyckling till perfektion och lagar en ljuvlig pepparsås med grädde och persilja!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
½ paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
300 g
Kycklingbröstfilé
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Paprika
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Rödlök
2 st
Morot
500 g
Potatis
4 g
Medelhavets Pärla
Ingår inte i din leverans
1 msk
Olivolja (steg 4)
2 msk
Vatten (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Dela morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Finhacka persilja.

Placera potatis, rödlök, morot och paprika på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Medelhavets Pärla, en generös nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen tills mjuka, 25-35 min.

Krydda kyckling med salt.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt. Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2-3 min per sida, eller tills genomstekt. Lägg över till en tallrik och täck med folie.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Värm upp stekpannan igen på medellåg värme.
Tillsätt vatten [2 msk | 4 msk], matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong och en generös nypa peppar. Tillsätt sky från tallriken med kyckling, och sjud tills uppvärmt, 2-3 min.
Rör i persilja och smaka av med salt.

Lägg upp kyckling och rostade grönsaker på tallrikar.
Ringla över krämig pepparsås.