Pannstekt kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt kyckling

Pannstekt kyckling

med rostade grönsaker och krämig pepparsås

Vem kan säga nej till kyckling, rostad potatis och grönsaker, och en fantastisk pepparsås? Vi rostar potatis, rödlök, morot och paprika som vi har kryddat med vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Medelhavets Pärla. Samtidigt steker vi kyckling till perfektion och lagar en ljuvlig pepparsås med grädde och persilja!

Taggar:
Enkel
Lågkalori
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Paprika

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Rödlök

2 st

Morot

500 g

Potatis

4 g

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 4)

2 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2497 kJ
Energi (kcal)597 kcal
Fett32.5 g
varav mättat12.7 g
Kolhydrater62.5 g
varav socker18.9 g
Protein43.2 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Tärna potatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. 

Förbered grönsaker
2

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Dela morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Finhacka persilja. 

Rosta potatis och grönsaker
3

Placera potatis, rödlök, morot och paprika på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Medelhavets Pärla, en generös nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen tills mjuka, 25-35 min.

Stek kyckling
4

Krydda kyckling med salt.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt. Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2-3 min per sida, eller tills genomstekt. Lägg över till en tallrik och täck med folie. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka pepparsås
5

Värm upp stekpannan igen på medellåg värme. 

Tillsätt vatten [2 msk | 4 msk], matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong och en generös nypa peppar. Tillsätt sky från tallriken med kyckling, och sjud tills uppvärmt, 2-3 min. 

Rör i persilja och smaka av med salt.

Servera
6

Lägg upp kyckling och rostade grönsaker på tallrikar.

Ringla över krämig pepparsås.