Vem kan säga nej till kyckling, rostad potatis och grönsaker, och en fantastisk pepparsås? Vi rostar potatis, rödlök, morot och paprika som vi har kryddat med vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Medelhavsdröm. Samtidigt steker vi kyckling till perfektion och lagar en ljuvlig pepparsås med grädde och persilja!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ paket
Matlagningsgrädde
(InnehållerMjölk)300 g
Kycklingbröstfilé
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Paprika
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Rödlök
2 st
Morot
500 g
Potatis
4 g
Medelhavets Pärla
1 msk
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Dela morot (oskalad) i 1 cm tjocka stavar. Skär paprika i 1 cm tunna strimlor. Finhacka persilja.
Placera potatis, rödlök, morot och paprika på en plåt [2 st, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, Medelhavets Pärla, en generös nypa salt och peppar. Sprid ut jämnt över plåten, och rosta i ugnen tills mjuka, 25-30 min.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 5-6 min per sida, eller tills genomstekt. Krydda med en nypa salt och peppar. Lägg över till en tallrik och täck med folie. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Sänk stekpannan till medelvärme. Tillsätt en skvätt vatten, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong och en generös nypa peppar. Tillsätt köttsaften från tallriken med kyckling, och sjud tills uppvärmt, 2-3 min. Rör i persilja (spara lite till garnering) och smaka av med salt.
Lägg upp kyckling och rostade grönsaker på tallrikar. Toppa med krämig pepparsås och strö över resterande persilja.