Pankopanerat fläsk och fluffigt ris
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerat fläsk och fluffigt ris

Pankopanerat fläsk och fluffigt ris

med vitlöksstekt broccoli och sesammajonnäs

Panerad mat är ju så himla gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerat fläskkött med asiatiska smaker i kväll? Här kombinerar vi köttet med sesamwokade grönsaker, ingefärskryddat ris och sesammajonnäs.

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Sesam
Soja
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller: Sesam, Soja, Vete, Gluten)

150 g

Långkornigt vitt ris

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

250 g

Broccoli

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Skivad fläskkotlett

10 ml

Sesamolja

(Innehåller: Sesam)

1 st

Paprika, grön

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Salt till grönsaker

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3633 kJ
Energi (kcal)868 kcal
Fett40.1 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater81.9 g
varav socker7.2 g
Protein40.9 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Koka ris
1

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs Ginger Ninja i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värmen och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Medan riset kokar, tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär broccoli i små buketter.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika och broccoli i 5–6 min, eller tills mjuka.

Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min. Krydda med
sesamolja, salt och en nypa peppar.

Lägg över grönsakerna i en skål och ställ åt sidan.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.

Panera kött
4

Medan grönsakerna steks, skär kött i 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda. Krydda med en nypa salt.

Vispa ägg i en djup tallrik.

Häll panko i en ny djup tallrik.

Vänd kött först i ägg och sen i panko.

Pressa pankon mot köttet så att den fastnar. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek kött
5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills det är genomstekt och gyllene.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med panerat fläsk och
grönsaker.

Ringla över sesammajonnäs.