Skip to main content
Pankopanerat fläsk

Pankopanerat fläsk

med vitlöksstekt broccoli och sesammajonnäs

4.2
(1,2 tn)

Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerad fläskkött i asiatisk stil ikväll? Här kombinerar vi med vitlökswokade grönsaker, aromatiskt vitlöksris och spännande asiatisk majodressing. Detta recept är lika delar en upplevelse, som en mättande middag.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Senap
Ägg
Soja
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Broccoli

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Vete, Gluten, Sulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Morot

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller: Vete, Gluten, Senap, Ägg, Soja, Sesam)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kcal)803 kcal
Energi (kJ)3362 kJ
Fett35.9 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater77.6 g
varav socker9.1 g
Kostfiber6.5 g
Protein41.1 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull. Fräs Ginger Ninja i 30 sek.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värmen och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered råvaror
2

Medan riset kokar, finhacka eller pressa vitlök.

Skär oskalad morot i halvmånar.

Dela broccoli i små buketter. 

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs morot och broccoli i 5-6 min. 

Tillsätt vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Fräs i 1 min.

Lägg över grönsakerna i en skål och täck för att hålla varma. 

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att få grönsakerna att bli klara fortare.

Panera kött
4

Medan grönsakerna steks, skär kött i 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda. 

Ta fram två djupa tallrikar.

Vispa upp ägg [1 st | 2 st] i den ena.

Blanda panko med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i den andra.

Vänd kött först i ägg och sedan i panko.

Pressa pankon mot köttet så att den fastnar. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek kött
5

Hetta upp en generös skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.

Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills det är genomstekt och gyllene.

Servera
6

Lägg upp ris, panerat fläsk och grönsaker på tallrikar.

Ringla över sesammajonnäs.