Panerad mat är ju så himla gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerat fläskkött med asiatiska smaker i kväll? Här kombinerar vi köttet med sesamwokade grönsaker, ingefärskryddat ris och sesammajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
50 g
Vegansk sesammajonnäs
(Innehåller: Sesam, Soja, Vete, Gluten)
150 g
Långkornigt vitt ris
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
250 g
Broccoli
1 st
Vitlöksklyfta
250 g
Skivad fläskkotlett
10 ml
Sesamolja
(Innehåller: Sesam)
1 st
Paprika, grön
½ msk
Smör till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ tsk
Salt till grönsaker
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning
Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs Ginger Ninja i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värmen och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Medan riset kokar, tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär broccoli i små buketter.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika och broccoli i 5–6 min, eller tills mjuka.
Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min. Krydda med
sesamolja, salt och en nypa peppar.
Lägg över grönsakerna i en skål och ställ åt sidan.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.
Medan grönsakerna steks, skär kött i 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda. Krydda med en nypa salt.
Vispa ägg i en djup tallrik.
Häll panko i en ny djup tallrik.
Vänd kött först i ägg och sen i panko.
Pressa pankon mot köttet så att den fastnar. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills det är genomstekt och gyllene.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Lägg upp ris i skålar och toppa med panerat fläsk och
grönsaker.
Ringla över sesammajonnäs.