Här kommer ett härligt recept på pankopanerad sej med krispig klyftpotatis. När potatisen är i ugnen hinner vi svänga ihop en spännande sallad som får sötma av mango, sprödhet av kål och rädisor och syra av lime. Vi serverar vår gyllenstekta fisk och klyftpotatis med sesammajonnäs, perfekt att doppa i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Sej
1 st
Lime
½ st
Röd chili
½ st
Mango
50 g
Vegansk sesammajonnäs
25 g
Pankoströbröd
500 g
Potatis
150 g
Strimlad salladsmix
37.5 g
Rädisor
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till fisk
2 msk
Mjöl till panering
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till panering
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär (oskalad) potatis i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär lime i klyftor.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm bitar.
Skär rädisor i kvartar.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Blanda vetemjöl och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko och salt i en tredje djup tallrik.
Panera fisk i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.
Stek fisk i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Blanda salladsmix, rädisor, mango, en skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp klyftpotatis, mangosallad och panerad fisk på tallrikar.
Garnera med chili och limeklyftor och servera med sesammajonnäs.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.