topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerad sej

Pankopanerad sej

med rostad klyftpotatis och mangosallad

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Här kommer ett härligt recept på pankopanerad sej med krispig klyftpotatis. När potatisen är i ugnen hinner vi svänga ihop en spännande sallad som får sötma av mango, sprödhet av kål och syra av lime. Vi serverar vår sprödstekta fisk och klyftpotatis med asiatisk majonnäs, perfekt att dippa i.

Taggar:
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Fisk
Sesam
Ägg
Senap
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

½ st

Lime

½ st

Röd chili

½ st

Mango

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2892 kJ
Energi (kcal)691 kcal
Fett27.3 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater78 g
varav socker17 g
Protein33.9 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär (oskalad) potatis i 2 cm breda klyftor, och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med lite olivolja och en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Kärna ur och skär chili [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm bitar.

Panera fisk
3

Torka fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.

Blanda panko och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en tredje djup tallrik.

Panera fisk i mjöl, sen i ägg, och sist i panko.

Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek fisk
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.

Stek fisk i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda mangosallad
5

Blanda kålmix, mango, limejuice, en nypa salt och peppar i en stor skål.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp klyftpotatis, mangosallad och panerad fisk på tallrikar.

Garnera med chili och limeklyftor och servera med asiatisk majonnäs att dippa i.