topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerad kyckling

Pankopanerad kyckling

med bakade rosmarinspommes och coleslaw

I kväll frestar vi med en klassisk kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt kyckling, som blir extra krispig av panering, ljuvliga rosmarinspommes och en härlig coleslaw som får extra sting av senap i dressingen.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Panamat

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

½ st

Rosmarin

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3167 kJ
Energi (kcal)757 kcal
Fett26.4 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater79.9 g
varav socker8.5 g
Protein50.8 g
Salt4 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär oskalad potatis i 1 cm tunna pommes.

Plocka och finhacka rosmarinblad.

Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper och blanda dem med en skvätt olivolja, rosmarin, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Panera kyckling
2

Skär varje kycklingbröst i 3 delar på en separat skärbräda.

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko och Panamat i en tredje tallrik.

Vänd kyckling i mjöl, sen ägg, och sist panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

Blanda dressing
4

Blanda gräddfil, aioli, senap, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Blanda coleslaw
5

Rör i salladsmix med dressingen i skålen.

Servera
6

Lägg upp kyckling, rosmarinpommes och coleslaw på tallrikar.