I kväll frestar vi med en klassisk kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt kyckling, som blir extra krispig av panering, ljuvliga rosmarinspommes och en härlig coleslaw som får extra sting av senap i dressingen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
300 g
Kycklingbröstfilé
4 g
Panamat
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150 g
Strimlad salladsmix
½ st
Rosmarin
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
½ tsk
Salt till potatis
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär oskalad potatis i 1 cm tunna pommes.
Plocka och finhacka rosmarinblad.
Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper och blanda dem med en skvätt olivolja, rosmarin, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Skär varje kycklingbröst i 3 delar på en separat skärbräda.
Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko och Panamat i en tredje tallrik.
Vänd kyckling i mjöl, sen ägg, och sist panko. Ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
Blanda gräddfil, aioli, senap, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Rör i salladsmix med dressingen i skålen.
Lägg upp kyckling, rosmarinpommes och coleslaw på tallrikar.