topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerad kyckling

Pankopanerad kyckling

med bakade rosmarinspommes och coleslaw

Ikväll frestar vi med en klassisk kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt kyckling, som blir extra krispig av panering, ljuvliga rosmarinspommes och en härlig coleslaw som får extra sting av senap i dressingen.

Taggar:
Enkel
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Gluten
Vete
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

4 g

Panamat

280 g

Kycklinginnerfilé

50 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

½ st

Rosmarin

500 g

Potatis

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3397 kJ
Energi (kcal)812 kcal
Fett33.6 g
varav mättat7.4 g
Kolhydrater80.9 g
varav socker9.6 g
Protein48.2 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär oskalad potatis i 1 cm tunna pommes.

Plocka och finhacka rosmarinblad [1/2 kvist, 2P].

Placera pommes på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och blanda dem med olivolja, rosmarin, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.  

Panera kyckling
2

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. 

Blanda panko och Panamat i en tredje tallrik. 

Vänd kyckling i mjöl, sen ägg, och sist panko. Sätt åt sidan på en tallrik, redo att stekas.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2-3 msk mjölk.

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en ren tallrik med hushållspapper. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.

Blanda dressing
4

Blanda gräddfil, aioli, senap, en nypa salt och peppar i en stor skål.

Blanda coleslaw
5

Rör i salladsmix med dressingen i skålen.

Servera
6

Lägg upp kyckling, rosmarinpommes och coleslaw på tallrikar.