HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPankopanerad Fläskkotlett
topBanner
Pankopanerad fläskkotlett

Pankopanerad fläskkotlett

med stark coleslaw och hackad salladslök

Servera familjen underbara fläskkotletter, som paneras i panko och vår färdiga kryddblandning Panamat. Ett spännande tillbehör är en stark coleslaw med majs, gurka, morot, kålmix, gräddfil, jalapeño och salladslök.

Taggar:Under 650 kcalOne PanSnabbStark
Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Gurka

1 st

Salladslök

1 st

Jalapeno

1 st

Morot, lila

150 g

Majs

4 g

Panamat

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

250 g

Fläskkotlett, skivad

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehållaselleri)

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)532 kcal
Energi (kJ)2225 kJ
Fett24.23 g
varav mättat8 g
Kolhydrater39.62 g
varav socker12.8 g
Protein37.21 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Grovhacka gurka. Skär salladslök i tunna skivor. Kärna ur och finhacka jalapeno. Riv morot (oskalad). Häll av majs

2

Blanda Panamat, panko, salt [¼ tsk | ½ tsk] och en generös nypa peppari en djup tallrik. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Lägg vetemjöl [2 msk | 4 msk] i en tredje djup tallrik. Panera fläskkotletter först i mjöl, sen i ägg och sist i pankomix. Ställ åt sidan, redo att stekas.

3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek fläskkotlett i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper. TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så kotletterna inte fastnar i stekpannan. Stek i omgångar vid behov.

4

Blanda majs, gurka, morot, salladsmix, gräddfil [1/2 paket, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk], jalapeno och hälften av salladslök i en stor skål. Krydda med en nypa peppar. TIPS: Skippa jalapenos eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

5

Skär kotlett i tunna skivor.

6

Lägg upp stark coleslaw på tallrikar och toppa med fläskkotletter. Garnera med resterande salladslök.