Skip to main content
Panerad kyckling och currypasta
Panerad kyckling och currypasta

Panerad kyckling och currypasta

med salladslök och majs

Panerad kyckling och krämig pasta brukar gå hem hos både barn och vuxna, och kvällens enkla middag bjuder på båda två! Vi serverar den gyllenstekta kycklingen på en bädd av rigatoni i currysås med majs och ost och med en snabb sallad på spenat och morot som grönt tillbehör.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklinginnerfilé

180 g

Rigatoni

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

4 g

Curry-On

15 g

Senap

(Innehåller: Senap)

1 st

Lök

1 st

Majs

1 st

Morot

1 st

Salladslök

30 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

¼ tsk

Salt till kött

2 dl

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till grönsaker

½ tsk

Salt till pasta

Näringsvärden

Energi (kJ)5077 kJ
Energi (kcal)1214 kcal
Fett39.2 g
varav mättat15.3 g
Kolhydrater150.2 g
varav socker16.8 g
Kostfiber9.8 g
Protein64.4 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.4 g
Potassium57.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Panera kyckling
2

Krydda kyckling med salt. 

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Lägg panko i en tredje djup tallrik. 

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik. 

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda mjölk. 

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt. 

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

Blanda sallad
4

Under tiden, grovhacka lök.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skär salladslök i tunna skivor.

Häll av majs och skölj spenat.

Blanda spenat, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Laga sås
5

Hetta upp olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och majs i 2–3 min, tills de mjuknar.

Tillsätt Curry-On och stek i 30 sek. Tillsätt matlagningsgrädde, salt och sparat pastavatten och sjud i 1–2 min, tills såsen tjocknar något.

Sätt sås åt sidan till barnportionerna om de inte gillar senap och rör ner senap till vuxenportionerna.

Rör ner pasta och riven ost i såsen.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om pastan ser torr ut.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar och toppa med kyckling.

Garnera med salladslök och servera med sallad.